Nyheter

Lyxor ETF stärker sitt ESG-åtagande inom räntebärande produkter

Publicerad

den

Lyxor Asset Management offentliggör att man övergår till fysisk replikering i sitt utbud av Euro och USD investment grade corporate credit ETF:er. Lyxor har även sänkt sina avgifter från 0,20% till 0,14% – de lägsta tillgängliga avgifterna på marknaden. Dessa åtgärder bekräftar Lyxors åtagande för att stärka ESG-aspekterna i sitt utbud för att möta den ökade efterfrågan på hållbara räntebärande investeringar.

Tre Corporate Credit ETF:er – Lyxor ESG Euro Corporate Bond (DR), Lyxor ESG USD Corporate Bond (DR) och Lyxor ESG Euro Corporate Bond Ex Financials (DR) UCITS ETFs – skiftades i november och december förra året. Ingen av dessa kommer att använda värdepapperslån. Lyxor räknar med att göra liknande förändringar i andra delar av sitt kreditutbud under 2021.

Följer hållbarhetsindex

Dessa kredit-ETF:er följer hållbarhetsindexen från Bloomberg Barclays MSCI SRI, en branschreferens inom det räntebärande ESG-området. Dessa index använder en ESG-metod i toppklass, och som inkluderar emittenter med en MSCI ESG-rating på BBB och högre, och exkluderar de som genererar 5 % eller mer av sina intäkter från affärsverksamhet som rör termiskt kol, okonventionell olja och gas, gas från Arktis och arktisk olja (bland annat).

Dessa förändringar innebär att Lyxor nu erbjuder investerare en rad kostnadseffektiva ESG-kredit-ETF:er som kombinerar ESG-investeringsprinciper med ett särskilt fokus på att främja den gröna omställningen med minskade koldioxidutsläpp.

Efterfrågan på hållbara tillgångar ökar obevekligt, där ESG-ETF-flöden representerar mer än hälften av de totala ackumulerade ETF-flödena under 2020, av vilka räntebärande ETF:er attraherade 9,2 miljarder euro i nya tillgångar under året – mer än dubbelt så mycket som de tillgångar som inkom under hela 2019.

Philippe Baché, Head of Fixed Income ETFs på Lyxor Asset Management, kommenterar: ”Investerare söker i allt högre utsträckning exponering mot enkla, transparenta och konkurrenskraftiga räntebärande tillgångar som integrerar ESG-aspekter. De förändringar vi gör med våra kredit-ETF:er, nu och i framtiden, tillsammans med vår världsledande green bond ETF, är utformade för att hjälpa investerar att bygga mer hållbara räntebärande portföljer som kan påskynda den gröna omställningen till en ekonomi med låga koldioxidutsläpp.”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version