Nyheter

Lyxor breddar sitt Green Bond ETF-utbud genom lanseringen av Corporate Green Bond ETF

Publicerad

den

Lyxor Asset Management lanserar idag Lyxor Corporate Green Bond (DR) UCITS ETF, som gör det möjligt för investerare att bidra till omställningen till en koldioxidsnål ekonomi och anpassa sin företagsobligationsportfölj till sina nettonollambitioner. Lyxor breddar sitt Green Bond ETF-utbud genom lanseringen av Corporate Green Bond ETF.

I takt med att antalet företag som sätter mål för nettonollutsläpp ökar dramatiskt vänder sig företagen till den gröna obligationsmarknaden för att finansiera omställning och verksamhet i företag som kan investera i stödberättigade projekt och tillgångar. Företag står för nära 60% av nyemissionerna av gröna obligationer hittills under 2021.

Med en total kostnad på 0,20%, noterades den fysiskt replikerade Lyxor Corporate Green Bond (DR) UCITS ETF på Euronext den 24 augusti. Idag, den 14 september, noteras den även på Xetra, Londonbörsen och Borsa Italiana. ETF-en följer Solactive EUR USD IG Corporate Green Bond TR Index som speglar utvecklingen av gröna företagsobligationer med hög kreditvärdighet (så kallad Investment Grade) emitterade i euro och USD och som även uppfyller kriterierna inom Climate Bonds Initiative.

Med denna lansering erbjuder Lyxor nu det bredaste utbudet av gröna obligations-ETFer på den europeiska marknaden. Lyxor är en pionjär inom segmentet efter lanseringen av världens första, och nu även största, gröna obligations-ETF 2017, samt världens första ETF inom gröna statsobligationer inom euroområdet i juli i år.

Philippe Baché, Head of Fixed Income ETF Product på Lyxor Asset Management, kommenterade: ”Med lanseringen av vår nya gröna företagsobligations-ETF ger Lyxor investerare ett komplett utbud av gröna obligationer – med aggregerade, statliga och företagsexponeringar – så att de kan välja den gröna obligation som bäst passar deras investeringsbehov. Det är ett enkelt sätt att vidta klimatåtgärder och ställa om sina obligationsportföljer mot en mer hållbar ekonomi.”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version