Nyheter

LYMS ETF en europeisk fond som spårar Nasdaq-100

Publicerad

den

Lyxor Nasdaq -100 UCITS ETF – Acc (LYMS ETF) investerar i aktier med fokus på Nasdaq-100, USA. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras). Nasdaq 100® tillåter en bred investering med låga avgifter i 100 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,22% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Lyxor Nasdaq -100 UCITS ETFAcc är en mycket stor ETF med tillgångar under förvaltning på 963 miljoner GBP. LYMS ETF är äldre än 5 år och har sitt säte i Luxemburg.

Lyxor Nasdaq-100 UCITS ETF-Acc är en UCITS-kompatibel börshandlad fond som syftar till att spåra jämförelseindexet NASDAQ-100 Notional Net Total Return Index. NASDAQ-100 Notional Net Total Return Index innehåller 100 av de största inhemska och internationella icke-finansiella värdepapper som är noterade på NASDAQ Stock Market baserat på börsvärde. Indexet återspeglar företag i stora branschgrupper, inklusive dator, bioteknik, sjukvård, telekommunikation och transport. Den innehåller inte värdepapper från finansiella företag inklusive investeringsbolag.

Handla LYMS ETF

Lyxor Nasdaq -100 UCITS ETFAcc (LYMS ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURLYMS
Borsa ItalianaEURUST
Euronext ParisEURUST
London Stock ExchangeGBXNASL
London Stock ExchangeUSDNASD
XETRAEURLYMS

Största innehav

Denna ETF använder syntetisk replikering för att spåra indexets prestanda. Som sådan kan ETF:ens innehav avvika från jämförelseindexets.

NamnValutaVikt %SektorLand
APPLE INCUSD11.21%InformationsteknologiUSA
MICROSOFT CORPUSD9.95%InformationsteknologiUSA
AMAZON.COM INCUSD7.73%SällanköpsvarorUSA
ALPHABET INC-CL CUSD4.12%KommunikationsserviceUSA
FACEBOOK INC-CLASS AUSD3.99%KommunikationsserviceUSA
TESLA INCUSD3.9%SällanköpsvarorUSA
ALPHABET INC-CL AUSD3.8%KommunikationsserviceUSA
NVIDIA CORPUSD3.49%InformationsteknologiUSA
PAYPAL HOLDINGS INCUSD2.26%InformationsteknologiUSA
ADOBE INCUSD2.09%InformationsteknologiUSA

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version