Nyheter

LPET ETC ger den dubbla dagliga avkastningen på oljepriset

Publicerad

den

WisdomTree Petroleum 2x Daily Leveraged (LPET ETC) är utformat för att göra det möjligt för investerare att få en ”hävstångsexponering” för en totalavkastningsinvestering i terminsavtal för petroleumråvaror genom att spåra Bloomberg Petroleum Subindex (”indexet”) och ge en säkerhetsavkastning.

En daglig exponering med hävstång innebär att produkten är utformad för att återspegla 200% av den dagliga procentuella förändringen i indexnivån. Till exempel, om indexet skulle minska i värde med 5% på en viss dag, är produkten avsedd att minska i värde med 10% den dagen (minus avgifter och kostnader). WisdomTree Petroleum 2x Daily Leveraged är en börshandlad råvara (”ETC”). Det är inte en UCITS -produkt.

Värdepapper i denna ETC är uppbyggda som skuldpapper och inte som aktier (eget kapital) och kan skapas och lösas in på begäran av auktoriserade deltagare och handlas på börs precis som aktier i ett företag. ETC stöds av swappar. Betalningsförpliktelserna för swappmotparterna till emittenten skyddas av säkerheter som hålls markerade dagligen. Säkerheten hålls på separata konton på The Bank of New York Mellon.

Handla LPET ETC

WisdomTree Petroleum 2x Daily Leveraged (LPET ETC) är en europeisk börshandlad råvara som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
Borsa ItalianaEURLPETJE00BDD9Q733
LSEUSDLPETJE00BDD9Q733

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version