Följ oss

Nyheter

Lombard Odier Investment Managers och ETF Securities lanserar ETF med statsobligationer i tillväxtmarknader

Publicerad

den

Syftar till att erbjuda kvalitetsbaserad diversifiering till statsobligationer i tillväxtmarknader Varje tillväxtland utvärderas efter sina egna meriter, till skillnad från index som baseras på börsvärde och därmed premierar de mest skuldsatta låntagarna

Syftar till att erbjuda kvalitetsbaserad diversifiering till statsobligationer i tillväxtmarknader
•    Varje tillväxtland utvärderas efter sina egna meriter, till skillnad från index som baseras på börsvärde och därmed premierar de mest skuldsatta låntagarna
•    Den fundamentalviktade strategin erbjuder dessutom exponering mot Kina och Indien, de två största tillväxtmarknaderna som ofta exkluderas i traditionella index som baseras på börsvärde
•    Senaste tillskottet till Europas första utbud av fundamentala ränte-ETFer lanserats under detta samarbete

London, 2 september 2015: Lombard Odier Investment Managers (“Lombard Odier IM”), en pionjär inom smart beta ränteinvesteringar, och ETF Securities, en av världens ledande innovatörer inom börshandlade produkter (“ETPer”), har idag noterat en ETF med statsobligationer i tillväxtmarknader på Londonbörsen.

Detta fjärde tillägg till utbudet av fundamentala ränte-ETFer är utvecklat för att erbjuda exponering mot statsobligationer i tillväxtmarknader och utvecklingsländer(1) genom att använda fundamentala faktorer som utvärderar emittenters kreditvärdighet. Detta är för att kunna identifiera de som vi anser har bäst förutsättningar för att återbetala sin skuld.

Idag erbjuder statsobligationer i tillväxtmarknader en attraktiv avkastningsränta eftersom räntorna i utvecklade ekonomier troligen kommer fortsätta vara låga. Till skillnad från index baserade på börsvärde som premierar de mest skuldsatta låntagarna, är vårt fundamentfokuserade tillvägagångssätt utvecklat för att leverera kvalitetsbaserad diversifiering och inkluderar exponering mot Indien och Kina (vilka är de två största tillväxtländerna).

– Vi är mycket glada att kunna introducera vår ETF med statsobligationer i tillväxtmarknader på den europeiska marknaden. Medan räntenivåerna i utvecklade ekonomier fortsätter vara låga blir den relativa värderingsdynamiken för skuld i tillväxtländer allt mer intressant. Vårt fundamentalviktade tillvägagångssätt ger investerare en mer kvalitetsfokuserad diversifiering. Lombard Odier IM har över fem års erfarenhet av investeringar med fundamentalviktade ränte-ETFer och vårt samarbete med ETF Securities ger oss möjlighet att erbjuda ett brett spektra av investerare innovativa tillvägagångssätt för investeringar i tillväxtländernas skuldmarknader, säger Kevin Corrigan, chef över fundamentala ränteprodukter på Lombad Odier IM.

– Det utbud av ETFer som vi lanserat på marknaden tillsammans med Lombard Odier IM syftar till att fånga det ökade fokuset på mer kostnadseffektiva placeringslösningar men att samtidigt erbjuda en förrbättrad riskjusterad avkastningsprofil. Våra tre första produkter, vilka vi lanserade i april månad, blev väl mottagna och investerare har redan uttryckt intresse i lanseringen av denna innovativa tillväxtmarknads-ETF. Likviditeten i obligationer har blivit ett allt större problem med de som investerar i ETFer drar nytta av extra likviditet från sekundärmarkanden. Detta stöd från sekundärmarknaden i kombination med möjligheten att intradagshandla gör ETFer till det ideala instrumentet i en tid när likviditet är viktigt, säger Howie Li, chef över CANVAS på ETF Securities.

De befintliga fundamentala ränte-ETFerna är:

•    ETFS Lombard Odier IM Euro Corporate Bond Fundamental GO UCITS ETF [FWEC]
•    ETFS Lombard Odier IM Global Corporate Bond Fundamental GO UCITS ETF [CRED]
•    ETFS Lombard Odier IM Global Government Bond Fundamental GO UCITS ETF [CORE]

För mer information, inklusive investeringsrisker, gå till www.etfsloim.com

(1) Länder definierade som “Tillväxtmarknader och utvecklingsekonomier” av Internationella Valutafonden (IMF) i deras publikation “World Economic Outlook” (WEO).

Bakgrundsinformation

För mer information kontakta:

Melanie Svalander, Communications, ETF Securities
Tel: +44 (0) 20 3440 8351; melanie.svalander@etfsecurities.com
pr@etfsecurities.com

Warren Giles, Media Relations, Lombard Odier Investment Managers
Tel.: +41 (22) 709 31 57; w.giles@lombardodier.com
www.loim.com @LOIMnews

ETFS Lombard Odier IM Emerging Market Local Government Bond Fundamental GO UCITS ETF:

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.