Nyheter

LIT ETF köper litiumgruvor och batteriproducenter

Publicerad

den

Global X Lithium & Battery Tech ETF (LIT ETF) spårar ett marknadsvärdevägt index över globala litiumgruvarbetare och batteritillverkare. Global X Lithium & Battery Tech ETF (LIT ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostna på 0,75 procent.

LIT Factset Analytics Insight

LIT spårar ett marknadsvärdevägt index på 20-40 företag som är involverade i den globala brytningen och prospekteringen av litium, eller i produktion av litiumbatterier. Medan fonden med vanlig vanilj ger en bred exponering mot litiumindustrin, lyckas den erbjuda riktad, koncentrerad exponering med en viktning mot mikro cap. LIT passar utmärkt för investerare som letar efter nischad litiumexponering som en ETF. Indexet rekonstitueras och balanseras om på årsbasis.

Skäl att överväga LIT

Hög tillväxtpotential. Litiumbatteriteknik är avgörande för framväxten av elfordon (EV), lagring av förnybar energi och mobila enheter.

Avancera ren teknik. Elbilar ger noll direkta utsläpp, vilket innebär att en bredare användning kan resultera i minskade utsläpp av växthusgaser och förbättrad luftkvalitet i städerna.

Obegränsad inställning. LIT investerar i företag under hela litiumcykeln, inklusive gruvdrift, förädling och batteriproduktion, tvärs över traditionella sektors- och geografiska definitioner.

Handla LIT

Global X Lithium & Battery Tech ETF (LIT) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder emellertid handel i LIT ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Global X Lithium & Battery Tech ETF (LIT ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

Vikt (%)TickerNamn
11.51ALBALBEMARLE CORP
5.64TSLATESLA INC
5.386762 JPTDK CORP
5.14300014 C2EVE ENERGY CO LTD-A
4.81300750 C2CONTEMPORARY A-A
4.801211 HKBYD CO LTD-H
4.66006400 KSSAMSUNG SDI CO LTD
4.36002460 C2GANFENG LITHIUM CO LTD-A
4.266752 JPPANASONIC CORP
4.19002812 C2YUNNAN ENERGY-A


Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version