Följ oss

Nyheter

Leverage Shares utses till bästa ETP-leverantör

Publicerad

den

Leverage Shares, Storbritanniens pionjär inom S&L ETP på enstaka aktier, så kallade single stock ETPs, är vinnare i ADVFN International Financial Awards 2021 i kategorin Bästa ETP-leverantör.

Leverage Shares, Storbritanniens pionjär inom S&L ETP på enstaka aktier, så kallade single stock ETPs, är vinnare i ADVFN International Financial Awards 2021 i kategorin Bästa ETP-leverantör.

I det paneldömda utmärkelsens mest mångsidiga program hittills har 56 företag och individer från hela den globala finansbranschen hedrats i ADVFNs sjunde årliga prisutdelning. Leverage Shares utsågs alltså till bästa ETP-leverantör i skarp konkurrens.

Efter att ha börjat med 12 produkter, utgör Leverage Shares ETPer nu över 5 procent av alla ETP som är noterade på Londonbörsen. Oktay Kavrak, produktstrategi på Leverage Shares, kommenterade ”Vi har demokratiserat tillgången till sofistikerade strategier, som att handla med hävstångseffekt och gå kort, via en enkel att handla produkt. Det är fantastiskt att bli erkänd för att skapa en ny kategori som tillför värde till investerarnas portföljer. ”

Leverage Shares började med 12 ETP, ökade antalet till 40 och därefter lanserades ytterligare en rad single stock ETPs. Genom detta utökade företaget sitt utbud av ETP:er till 65. Leverage Shares planerar att utöka sortimentet ytterligare i år. Förutom enstaka aktier överväger bolaget också andra tillgångsslag.

Bolagets ETPer handlas i dag på såväl London Stock Exchange som på EuroNext i Amsterdam och EuroNext Paris. Initialt fokuserat på amerikanska aktier har ETP-specialisten lagt till fintech-ledare som Square och PayPal, UK blue-chips som inkluderar Barclays och BP , och ytterligare hävstångsfaktorer för dess flaggskepp Tesla ETP som nu finns som 3X Tesla.

Hur handla Leverage Shares produkter?

Leverage Shares single stock ETPs går ännu inte att handla på Xetra. De finns emellertid att handla på Euronext Amsterdam och Euronext Paris. Dessutom finns de finns att handla hos IG Markets men även på Londonbörsen för den som har ett konto hos en mäklare som erbjuder handel på denna marknad, till exempel DEGIRO.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.