Nyheter

Leverage Shares lanserar ny ETC Suite och utökar ETP-erbjudandet på LSE

Publicerad

den

I veckan tillkännager Leverage Shares, en pionjär på marknaden för börshandlade produkter (ETP), lanseringen av en ny ETC Suite i form av rad börshandlade råvaror (ETC) samt fyra hävstångsbaserade och omvända ETPer på London Stock Exchange (LSE). Lanseringen förstärker den dynamiska Leverage Shares-produktsviten och förstärker dess position som en av de största emittenterna på LSE.

Inkluderat i lanseringen är företagets första uppsättning råvarubaserade produkter som erbjuder 1:1 exponering för fyra av världens mest omsatta råvaror: råolja, brentolja, naturgas och koppar.

Leverage Shares ETCs presenterar en mycket konkurrenskraftig, ”all-in”, avgiftsbaserad struktur och erbjuder den lägsta kostnadskvoten (0,35 % TER) bland liknande råvaru-ETCer som för närvarande är noterade på LSE, vilket ökar deras relevans för både privata och institutionella investerare.

Exchange Traded Commodities (ETCs) ISINKortnamn
   USDGBx
WTI Crude OilLS WTI Oil ETCXS2691037878WTIWTIL
Brent Crude OilLS Brent Oil ETCXS26910372821BRNBRNL
Natural GasLS Natural Gas ETCXS2691038843NGLS1NGL
CopperLS Copper ETCXS2702787875CULSCPER

För att följa investerarnas efterfrågan på innovativa ETPer, lägger Leverage Shares också till 3x belånad och 3x invers exponering för Arm Holdings, den mest eftertraktade börsintroduktionen 2023, samt den schweiziska banken UBS som genomgår konsolidering med nyförvärvade Credit Suisse.

  Exchange Traded Products (ETPs) ISINKortnamn
   USDGBx
Arm Holdings PLC (ARM)Leverage Shares 3x Long ARM ETP SecuritiesXS2691006303ARM33ARM
Arm Holdings PLC (ARM)Leverage Shares -3x Short ARM ETP SecuritiesXS2691007459AR3S3ARS
UBS Group AG (UBS)Leverage Shares 3x Long UBS ETP SecuritiesXS2691035823UBS33UB
UBS Group AG (UBS)Leverage Shares -3x Short UBS ETP SecuritiesXS2691036805UB3S3SUS

I en kommentar till lanseringen sa Oktay Kavrak, kommunikations- och strategichef på Leverage Shares: ”På Leverage Shares är vi dedikerade till att underlätta investerarnas tillgång till ett brett utbud av aktier och tillgångsslag. Vår unika utsiktspunkt som en god emittent på LSE har hjälpt oss att identifiera en påvisad efterfrågan på konkurrenskraftiga ETCer, som vi är oerhört glada över att få ut på marknaden.” Medan Leverage Shares ETC tillåter 1:1 exponering, erbjuder ETPerna riktad exponering mot enskilda aktier på en hävstång och kort basis. Detta tillåter investerare att delta med förstorad exponering mot priserna på de underliggande värdepapperen samtidigt som de drar nytta av en låg förvaltningsavgift på 0,75 % TER.

Handla Leverage Shares produkter

Leverage Shares produkter är ETPer, börshandlade produkter, som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version