Nyheter

Leverage Shares lanserar de första europeiska ETP:erna för icke-hävstångsinvesteringar

Publicerad

den

En enkätundersökning av europeiska detaljhandelsinvesterare utförd av Leverage Shares, den europeiska pionjären inom S&L ETP på enskilda aktier, har visat att irritationsmoment nummer ett i Storbritannien är att inte kunna köpa krypto-ETP, följt av kostnaderna för valutakonvertering – särskilt betungande för aktiva handlare – och det faktum att många asiatiska aktier, som innehas inom en ISA (deras motsvarighet till Investeringssparkonto), inte kan köpas individuellt eftersom de asiatiska börserna inte anses vara ordentligt reglerade. Resultatet av dessa studier är att Leverage Shares lanserar de första Stock Tracker ETP, under varumärket LS. Dessa Stock Tracker ETP erbjuder 1-till-1-exponering för de mest efterfrågade aktierna på vad Leverage Shares kallar: ”en bråkdel av priset” och de är icke-hävstångsinvesteringar.

Line-up inkluderar Tesla, FAANGs (Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Alphabet – tidigare Google), Microsoft, Shopify och Coinbase.

Oktay Kavrak, produktstrategi hos Leverage Shares, säger: ”Många moderna detaljhandelsinvesterare som tillhör den generation som kallas för Millenials eller Generation Z-generationer har inte de 2500 USD som krävs för att köpe en enda aktie i Alfabetet eller mäklarkonton som ger dem tillgång till fraktionshandel. Våra produkter ger dig tillgång till dessa företag till ett överkomligt pris. ”

Dessa Stock Tracker ETP är noterade till motsvarande bara 5 USD per aktie, varje ETP är 100 procent fysiskt uppbackat och tillgängligt i GBP, EUR och USD, med en förvaltningsavgift på låga 0,15 procent. Framöver antydde Kavrak att vissa asiatiska företag kan läggas till i listan europeiska ETP:erna för icke-hävstångsinvesteringar, till exempel NIO.

”Företag som dessa är för närvarande inte tillgängliga via en ISA, en av de mest populära skatteförpackningarna som används av över två miljoner brittiska investerare.”

Målgruppen är till stor del detaljinvesterare, men han tror att Stock Tracker ETP kommer också att tilltala äldre mäklare som för närvarande inte kan erbjuda fraktionshandel till sina kunder, såsom Hargreaves Lansdown och Interactive Investor.

Förutom Stock Tracker-listan bygger Leverage Shares också på sin portfölj av korta och levererade ETP:er genom att notera ytterligare 3x levererade versioner av populära aktier som Twitter och Alibaba.

Handla Leverage Shares produkter

Leverage Shares produkter kan handlas genom till exempel IG, men även på Londonbörsen för den som har ett konto hos en mäklare som erbjuder handel på denna marknad, till exempel DEGIRO. Vidare handlas Leverage Shares Single Stock ETPs på Euronext Amsterdam och Euronext Paris.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version