Nyheter

LBNK ETF satsar på europeiska banker

Publicerad

den

Lyxor STOXX Europe 600 Banks UCITS ETF – Acc (LBNK ETF) investerar i aktier i europeiska banker. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Lyxor STOXX Europe 600 Banks UCITS ETFAcc är en mycket stor ETF med 892 miljoner GBP -tillgångar under förvaltning. LBNK ETF är äldre än 5 år och har sitt hemvist i Luxemburg.

Lyxor STOXX Europe 600 Banks UCITS ETFAcc är en UCITS -kompatibel börshandlad fond som syftar till att följa jämförelseindexet STOXX Europe 600 Banks Net Return EUR. STOXX Europe 600 Banks Net Return EUR utgörs av de största aktierna i bankindustrin i Europa. STOXX Europe 600 supersektorer härrör från STOXX Europe 600, som omfattar 600 av de största europeiska aktierna med free float börsvärde. De representerar de största europeiska företagen i var och en av de 18 supersektorerna enligt definitionen i ICB -klassificeringen (Industry Classification Benchmark).

Handla LBNK ETF

Lyxor STOXX Europe 600 Banks UCITS ETFAcc (LBNK ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat Euronext Paris och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURBNK
Euronext ParisEURBNK
SIX Swiss ExchangeEURLYBNK
XETRAEURLBNK

Största innehav

Denna ETF använder syntetisk replikering för att spåra indexets prestanda. Som sådan kan ETF:ens innehav avvika från jämförelseindexets.

NamnValutaViktSektorLand
HSBC HOLDINGS PLCGBP13.23%FinansStorbritannien
BNP PARIBASEUR8.28%FinansFrankrike
BANCO SANTANDER SAEUR7.37%FinansSpanien
ING GROEP NV-CVAEUR6.1%FinansHolland
INTESA SANPAOLOEUR5.95%FinansItalien
BANCO BILBAO VIZCAYA ARGENTAEUR5.15%FinansSpanien
LLOYDS BANKING GROUP PLCGBP5.03%FinansStorbritannien
NORDEA BK SSSEK4.83%FinansSverige
BARCLAYS PLCGBP4.62%FinansStorbritannien
UNICREDIT SPAEUR3.14%FinansItalien

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version