Nyheter

Latinamerikanska e-handelsjätten Mercado Libre börjar acceptera Bitcoins

Publicerad

den

Latinamerikanska e-handelsjätten Mercado Libre avslöjar planerna för att acceptera Bitcoins. Företaget sade i slutet av april 2021 att det köpt 7,8 miljoner dollar i Bitcoins som en del av sin finansiella strategi.

Massadoption väntas då Sydamerikas näst största företag accepterar kryptobetalningar

Mercado Libre kan jämföras med Blocket, och är det näst största företaget i Sydamerika. Den 28 april lanserade Mercado Libre (MELI), den största onlinemarknaden i Latinamerika, en fastighetsavdelning för kryptovalutor. Även om företaget inte direkt avvecklar fastighetstransaktioner, legitimerar det kategorin som ett betalningssystem.

Återförsäljaren på 81 miljarder dollar är Sydamerikas näst största företag och verkar i 18 länder, inklusive dess tre största marknader, Brasilien, Argentina och Mexiko. Gruppen äger också Mercado Pago, ett digitalt betalningssystem för online- och offline-transaktioner, samt Mercado Envios, en logistikplattform som tillhandahåller tjänster för leverans, lagerhållning och frakt.

Aktuella erbjudanden inkluderar bostäder, lägenheter, mark och kommersiella byggnader belägna i Buenos Aires, Santa Fe och Cordoba.

Ett nytt användningsområde för kryptovaluta i Sydamerika

Även om detta kan verka som en nischmarknad, deltog över 300 fastighetsmäklare på Mercado Libre-webinaret och förklarade kryptovalutornas grundläggande mekanik och deras potentiella inverkan på branschen. Nyheterna kan ha haft ett lågt genomslag och mindre än 90 bud har lagts ioch priserna fortsätter att visas i amerikanska dollar.

Som redan är fallet för fastigheter som betalas i US-dollar, argentinska pesos eller brasilianska reais, hanteras transaktionen utanför Mercado Libre-plattformen och direkt mellan parterna. Efter att ha valt fastigheten kontaktar köparen fastighetsmäklaren och ber honom att genomföra transaktionen i kryptovaluta till transaktionens slutkurs.

Vad analytiker kanske inte har förutsagt är dock potentialen för Bitcoin (BTC), Ether (ETH) och Tether (USDT) att effektivt fungera som ett utbytesmedel i Argentina.

Som Juan Manuel Carretero, kommersiell chef för fordon och fastigheter på Mercado Libre, sa: ”Kryptovalutor blir allt mer accepterat, och är ett betalningsalternativ som alla andra.”

Enligt Statista svarar Mercado Libres för 25,4% av all e-handelsförsäljning i Latinamerika. Dess försäljning förväntas uppgå till 25 miljarder dollar 2021. Betänk därför 5% av de 1,25 miljarder dollar i volym som genereras varje år.

Länder med inflationsproblem kan leda till antagande av kryptovaluta

Argentina kan komma att fungera som modell för antagande av kryptovaluta, eftersom landets bruttonationalprodukt sjönk med 10% 2020 och dess kumulativa inflation nådde 42,6% under de senaste 12 månaderna.

Eftersom befolkningen i Argentina begränsat sig till att köpa utländsk valutatill ett värde av 200 dollar per månad via centralbanken fungerar kryptovalutor effektivt som en rikedom för sina medborgare.

Det kan bara vara en tidsfråga att ta reda på hur lång tid det tar innan kryptovalutor blir en av de viktigaste digitala betalningsalternativen och marknaderna i Latinamerika. Under tiden bör det avsnitt som ägnas åt fastigheter tolkas som en testkörning för konsumenternas efterfrågan.

Handla Mercado Libre

Mercado Libre är en argentinsk aktie. Bolagets aktier handlas emellertid också på Nasdaq i USA. Det betyder att det går att handla aktier i Mercado Libre genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version