Följ oss

Nyheter

Latinamerikanska aktier, billiga eller dyra?

Publicerad

den

Latinamerikanska aktier, billiga eller dyra?

Det har varit en stor divergens mellan Latinamerikanska aktier, bland annat beroende på val, en stigande dollar och fallande oljepriser.

Fallande råvarupriser som en följd av en stigande amerikanska dollar och avtagande efterfrågan har drabbat regionen tillsammans med regeringar som inte anses vara stabila jämfört med sina jämnåriga. Räntorna har också stigit, vilket gör det dyrare för regeringarna att låna pengar.

Negativen överväger positiva på kort sikt; Emellertid kan investerare som är villiga att titta på den stora bilden se en möjlighet att köpa till regionen med rabatt. Nedan listar vi några börshandlade fonder med exponering mot Latinamerika.

Global X FTSE Argentina ETF

Global X ARGT ger investerarna exponering mot 25 företag i Argentina. De största innehaven är Tenaris SA (ADR) som har en kapitalvikt på 20 procent, Mercado Libre med en vikt på 14 procent och YPF Sociedad Anonima Adr (YPF SA (ADR)) som står för 6,6 procent av fondförmögenheten.

iShares MSCI All Peru Capped ETF

iShares MSCI All Peru Capped Index Fund (EPU) ger investerarna exponering mot 26 företag i Peru. De största innehaven Creditcorp Ltd. (USA) som har en kapitalvikt på 22,5 procent, Southern Copper Corp med en vikt på 17,6 procent och Compania de Minas Buenaventura SAA (ADR) som står för 6,0 procent av fondförmögenheten.

iShares MSCI Chile Capped ETF

iShares MSCI Chile Inv. Mt. Idx. Fd(ETF) (NYSEARCA:ECH) ger investerarna exponering mot 36 företag och 10 olika sektorer i Chile. De största innehaven är Enersis SA (ADR) NYSEENI som har en kapitalvikt på 9,8 procent och Empresas Copec SA som står för 8,0 procent av fondförmögenheten.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.