Följ oss

Nyheter

Lanseringsdagen närmar sig för Goldman Sachs börshandlade fonder

Publicerad

den

Lanseringsdagen närmar sig för Goldman Sachs börshandlade fonder Goldman Sachs (NYSE: GS), USAs största investmentbank kommer allt närmare en lansering av sina egna börshandlade fonder

Lanseringsdagen närmar sig för Goldman Sachs börshandlade fonder Goldman Sachs (NYSE: GS), USAs största investmentbank kommer allt närmare en lansering av sina egna börshandlade fonder. Goldman Sachs är en av flera delägare i den brittiska fondförvaltarfirman Source UK Services Ltd, ett företag som är en av Europas största utgivare av ETFer. Övriga delägare i Source är till exempel BofA Merrill Lynch, J.P. Morgan, Morgan Stanley och Nomura.

I en nyligen inlämnad ansökan till den amerikanska finansinspektionen, SEC, Securities and Exchange Commission, har Goldman Sachs angivit kortnamn och förvaltare för de sex Active Beta ETFer och de fem passivt förvaltade börshandlade fonder som investmentbanken förbereder sig på att lansera.

Bland de förvaltare som Goldman Sachs namnger för sina ActiveBeta ETFer nämns Steve Jeneste som har arbetat med att övervaka portföljförvaltningen av makro- och flertillgångs strategier och Raj Garigipati som fram till nyligen har fungerat som chief risk officer för Goldman Sachs QIS enhet.

De aktiva ETFer som Goldman Sachs planerar att lansera omfattar
Goldman Sachs ActiveBeta International Equity ETF (GSIE)
Goldman Sachs ActiveBeta Emerging Markets Equity ETF (GEM)
Goldman Sachs ActiveBeta Europe Equity ETF (GSEU)
Goldman Sachs ActiveBeta Japan Equity ETF (GSJY)
Goldman Sachs ActiveBeta U.S. Large Cap Equity ETF (GSLC)
Goldman Sachs ActiveBeta U.S. Small Cap Equity ETF (GSSC)

Goldman Sachs indexbaserade börshandlade fonder kommer att omfatta hedgefondstrategier, som till exempel long/short produkt, en eventdriven ETF och ett antal produkter som replikerar utvecklingen av hedgefonder.

En annan av amerikansk investmentbank som redan lanserat sina egna börshandlade fonder är JP Morgan Chase (NYSE: JPM). JP Morgan erbjuder för närvarande tre ETF
JPMorgan Diversified Return Global Equity ETF (NYSEArca: JPGE)
JPMorgan Diversified Return International Equity ETF (NYSEArca: JPIN)
JPMorgan Diversified Return Emerging Markets Equity ETF (NYSEArca: JPEM)

Samtliga JP Morgan Chases ETFer har lanserats under det senaste året

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.