Nyheter

Kryssningsföretagen är aktiemarknadens bäst presterande bolag under Q2 2023

Publicerad

den

Kryssningsrederier toppade marknaden under andra kvartalet. Varför det spelar någon roll: Den skyhöga känslan som ökar kryssningsföretagen tyder på att investerare inte förväntar sig att den amerikanska konsumenten ska minska sina utgifter.

Det senaste: Tidigare i veckan rapporterade Carnival Cruise att intäkterna för andra kvartalet fördubblades jämfört med förra året, och nådde nästan 5 miljarder dollar – den högsta nivån sedan 2019. Den ökade försäljningen hjälpte företaget att minska sina förluster med nästan 80 %.

Vad de säger: Kryssningsindustrins kaptener säger att trots det fortfarande tråkiga humöret för många i USA och globalt, är konsumenterna tillräckligt säkra på att boka resor och betala ut pengar fritt ombord.

”I Nordamerika är bokningskurvan så långt ut som vi någonsin sett den”, sa Carnivals vd Josh Weinstein till analytiker tidigare i veckan.

”Intäkterna ombord var återigen utanför diagrammet detta kvartal”, tillade han.

Verklighetskontroll: Det är värt att komma ihåg att kryssningsindustrin fortfarande är djupt pressad efter de totala nedläggningarna av covid-eran – och de tre operatörerna ovan visar fortfarande förluster.

Även efter det anmärkningsvärda rallyt som aktierna haft de senaste månaderna har både Carnival och Norwegian aktiekurser 60 % lägre än i slutet av 2019.

Royal Caribbean, är fortfarande ned mer än 20 % från nivåerna före krisen.

Handla 7RIP ETF

HANetf Airlines Hotels Cruise Lines UCITS ETF (7RIP ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Handla JETS

HANetf U.S. Global Jets UCITS ETF är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version