Följ oss

Nyheter

KraneShares listar China Clean i Storbritannien, Italien och Tyskland

Publicerad

den

Krane Funds Advisors, LLC, ("KraneShares"), ett kapitalförvaltningsföretag känt för sina globala börshandlade fonder (ETF) och innovativa investeringsstrategier, tillkännagav idag lanseringen av KraneShares MSCI China Clean Technology Index UCITS ETF (Ticker: KGRN) på London Stock Exchange (LSE), Borsa Italiana och Deutsche Börse Xetra. KGRN är en passivt förvaltad fond som följer MSCI China IMI Environment 10/40 Index, som är baserat på fyra viktiga miljöteman för ren teknologi: alternativ energi, hållbart vatten, förebyggande av föroreningar och energieffektivitet.

Krane Funds Advisors, LLC, (”KraneShares”), ett kapitalförvaltningsföretag känt för sina globala börshandlade fonder (ETF) och innovativa investeringsstrategier, tillkännagav idag lanseringen av KraneShares MSCI China Clean Technology Index UCITS ETF (Ticker: KGRN) på London Stock Exchange (LSE), Borsa Italiana och Deutsche Börse Xetra. KGRN är en passivt förvaltad fond som följer MSCI China IMI Environment 10/40 Index, som är baserat på fyra viktiga miljöteman för ren teknologi: alternativ energi, hållbart vatten, förebyggande av föroreningar och energieffektivitet.

KGRN har klassificerats som en artikel 8-investering enligt EU:s förordning om hållbar finansiell information (SFDR).

Kina har vuxit fram som en framstående global ledare inom förnybar teknik, med ett orubbligt engagemang för att ta itu med sina föroreningsutmaningar. Genom samordnade ansträngningar för att utöka sin kapacitet för förnybar energi och förbättra sin miljöpolitik, siktar Kina på att nå utsläppstoppen till 2030 och koldioxidneutralitet till 2060. Framöver förväntas Kina förbli världsledande inom förnybar energi under de kommande fem åren, vilket står för 43 % av förnybar kapacitetstillväxt i världen.

KGRN ger exponering för de företag som kan dra nytta av Kinas ökade fokus och utgifter för ren energiteknik. Innehav inkluderar den främsta tillverkaren av litiumjonbatterier, Contemporary Amperex Technology (CATL), och flera tillverkare av elfordon (EV), nämligen NIO, XPeng, BYD och Li Auto, som förväntas se en stark tillväxtpotential från den utbredda användningen av elbilar. Kinas elbilsmarknad är den största i världen med mer än 4 miljoner elbilar sålda 2022, motsvarande fem gånger sålda i USA. I decennier har Kina dominerat den globala marknaden för sällsynta jordartsmetaller, vilket ger en inneboende tillgång kedjefördel för inhemsk produktion.

Solenergiteknik är ett annat område som upplever snabb tillväxt i Kina. Bara i år förväntas Kina lägga till ytterligare 30 % kapacitet, eller 95 till 120 gigawatt (GW) solenergi. Dessutom är Kina hem för några av världens största tillverkare av solpaneler, inklusive Xinyi Solar, som kontrollerar 30 % av den globala marknadsandelen.

”Vi tror att Kina för närvarande genomgår en miljömässig renässans och lovar hundratals miljarder dollar till miljöskyddsprojekt och miljöpolicyer”, säger Jonathan Krane, verkställande direktör för KraneShares. ”Kinesiska företag som fokuserar på att bidra till en mer miljömässigt hållbar ekonomi kan potentiellt dra nytta av detta fokuserade initiativ.”

”KGRN erbjuder en övertygande investeringsmöjlighet för dem som vill få exponering mot branscher som inte bara upplever snabb tillväxt, utan också aktivt tar itu med miljöutmaningar”, förklarar Dr. Xiaolin Chen, chef för internationellt på KraneShares. ”Genom att investera i Kinas rena teknikföretag i framkanten av hållbar innovation, ger KGRN potentialen att generera stark avkastning samtidigt som de är i linje med investerarnas värderingar.”

”MSCI China IMI Environment 10/40 Index består av värdepapper som får minst 50 % av sina intäkter från miljövänliga produkter och tjänster. Valet av beståndsdelar baseras på data från MSCI ESG Research”, förklarade Nicco Ferrarini, VD på MSCI.

Handla KGRN ETF

KraneShares MSCI China Clean Technology Index UCITS ETF (Ticker: KGRN) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Om KraneShares

Krane Funds Advisors, LLC är investeringsansvarig för KraneShares ETFer. Vår serie av Kina-fokuserade ETFer ger investerare lösningar för att fånga Kinas betydelse som en väsentlig del av en väldesignad investeringsportfölj. Vi strävar efter att leverera innovativa, först-till-marknadsstrategier som utvecklats baserat på våra starka partnerskap och djupa investeringskunskaper. Vi hjälper investerare att hålla sig uppdaterade om globala marknadstrender och strävar efter att tillhandahålla meningsfull diversifiering. Krane Funds Advisors, LLC, har undertecknat de FN-stödda principerna för ansvarsfulla investeringar (UN PRI). Företaget är majoritetsägt av China International Capital Corporation (CICC).

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Storbritannien planerar att införa kryptolagstiftning inom 6 månader

Publicerad

den

Med kryptotillgångar som blir allt mer mainstream, men ändå i stort sett oreglerade, har myndigheterna kämpat för att hitta en balans mellan innovation och risk. I dag är konkreta lagförslag nära förestående. Den brittiska regeringen avslöjade nyligen sin avsikt att införa omfattande kryptolagstiftning inom de närmaste sex månaderna.

Med kryptotillgångar som blir allt mer mainstream, men ändå i stort sett oreglerade, har myndigheterna kämpat för att hitta en balans mellan innovation och risk. I dag är konkreta lagförslag nära förestående. Den brittiska regeringen avslöjade nyligen sin avsikt att införa omfattande kryptolagstiftning inom de närmaste sex månaderna.

Storbritannien kommer att reglera kryptovalutor inom 6 månader

Den brittiska regeringen har signalerat sin avsikt att införa lagstiftning om kryptovalutor under de kommande sex månaderna. Finansminister Bim Afolami säger att regeringen ”pressar väldigt hårt” för att implementera regler om stable coins och panttjänster för digitala tillgångar inom den tidsramen.

Tillbaka i oktober 2023 tillkännagav Bank of England och Financial Conduct Authority (FCA) omfattande planer för att övervaka kryptovalutasektorn på ett samordnat sätt. Tidsplanen för stablecoin-reglerna indikerade ett samråd om de slutliga reglerna i mitten av 2024 och genomförandet av stablecoin-systemet senast 2025.

Regeringens uttalanden tyder på att den vill påskynda processen med att reglera kryptovalutor inför nästa allmänna val. Att anta lagstiftning om kryptovalutor skulle av den nuvarande administrationen kunna ses som en möjlighet att få politiskt stöd.

Otydlig övergripande regeltidsplan

Medan Afolami angav ett sexmånadersmål för stablecoin och spelregler, är tidslinjen för en bredare kryptolagstiftning fortfarande osäker.

”Det är bara en enorm mängd på gång, så jag vill inte binda mig till det nu”, säger finansminister Bim Afolami.

Genom att meddela att regeringen erkänner både riskerna och möjligheterna med kryptovalutor, avser den att genomföra proportionerlig reglering för att skydda konsumenterna och uppmuntra innovation. Även om kryptovalutaindustrin och investerare utan tvekan kommer att välkomna tydligheten i regelverket, kommer de att hålla ett öga på regeringens förslag för att säkerställa att de nya reglerna ger rätt balans.

Fortsätt läsa

Nyheter

Nya iShares obligations ETFer på Xetra: tillgång till ett brett utbud av valutasäkrade USD-obligationer och inteckningssäkrade amerikanska värdepapper

Publicerad

den

Två nya börshandlade fonder iShares obligations ETFer från iShares har sedan i fredags kunnat handlas på Xetra och via handelsplatsen Börse Frankfurt. Dessa nya iShares obligations ETFer på Xetra ger tillgång till ett brett utbud av valutasäkrade USD-obligationer och inteckningssäkrade amerikanska värdepapper.

Två nya börshandlade fonder iShares obligations ETFer från iShares har sedan i fredags kunnat handlas på Xetra och via handelsplatsen Börse Frankfurt. Dessa nya iShares obligations ETFer på Xetra ger tillgång till ett brett utbud av valutasäkrade USD-obligationer och inteckningssäkrade amerikanska värdepapper.

iShares US Mortgage Backed Securities UCITS ETF EUR Hedged erbjuder investerare tillgång till den brett diversifierade marknaden för amerikanska inteckningssäkrade värdepapper utgivna och garanterade av statligt sponsrade företag som Ginnie Mae, Fannie Mae och Freddie Mac. Amerikanska värdepapper med fast ränta med en pass-through-struktur har en rating av investment grade och är säkrade av pooler av inteckningar från amerikanska husägare. Genom pass-through-strukturen får värdepappersinnehavare direkt kapitalbeloppet plus ränta från poolerna av bostadslån. Alla värdepapper måste ha en vägd genomsnittlig återstående löptid på minst ett år.

iShares US Aggregate Bond UCITS ETF EUR Hedged ger tillgång till den globala marknaden för obligationer denominerade i US-dollar av investeringsklass. Obligationerna med fast ränta är statsobligationer, statsrelaterade obligationer, företagsobligationer och bostadsobligationer. Minsta återstående löptid är ett år.

Båda instrumenten använder terminskontrakt för att säkra valutafluktuationer mot den amerikanska dollarn.

NamnTillgångs-klassISINFörvaltnings-avgiftUtdelnings-policyReferens- index
iShares US Mortgage Backed Securities UCITS ETF EUR Hedged (dist)Fixed Income ETFIE000EEJLWG10,30 procentUtdelandeBloomberg US Mortgage Backed Securities Index
iShares US Aggregate Bond UCITS ETF EUR Hedged (dist)Fixed Income ETFIE00093SKUY40,30 procentUtdelandeBloomberg US Aggregate Bond Index

Produktutbudet i Deutsche Börses XTF-segment omfattar för närvarande totalt 2 143 ETFer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på mer än €14 miljarder är Xetra den ledande handelsplatsen för ETFer i Europa.

Fortsätt läsa

Nyheter

En uranfond, Future of Defense och Bitcoin

Publicerad

den

HANetfs grundare och co-VD Hector McNeil anslöt sig till Proactives Stephen Gunnion med nyheten att företaget lanserar Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF under tickern U8NJ på London Stock Exchange och Deutsche Börse (ETR: DB1) denna fredag. Han pratade även om deras NATO-fond, Future of Defense.

HANetfs grundare och co-VD Hector McNeil anslöt sig till Proactives Stephen Gunnion med nyheten att företaget lanserar Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF under tickern U8NJ på London Stock Exchange och Deutsche Börse (ETR: DB1) denna fredag. Han pratade även om deras NATO-fond, Future of Defense.

ETF, som fokuserar på små och medelstora uranföretag, är mycket efterlängtad och har skapat stort intresse på sociala medier. Sprott, sponsorn av denna produkt i USA, har sett sin version samla runt 400 miljoner dollar i tillgångar på mindre än ett år.

McNeil förklarade att efterfrågan på denna ETF drivs av ett erkännande av kärnkraftens roll i att tillhandahålla en konsekvent ren energikälla och en tillgångspress som förvärrats av konflikten mellan Ryssland och Ukraina. U308, HANetfs bredare produkt för uranbrytare, var den toppresterande tematiska ETFen i Europa förra året med en avkastning på 45 %.

McNeil lyfte också fram Future of Defense UCITS ETF (ASWC), som drar nytta av nuvarande geopolitiska spänningar. Denna ETF är unik eftersom den inkluderar företag som är anslutna till NATO-medlemmar eller medlemsförbund, som syftar till att dra nytta av ökade försvarsutgifter bland NATO-länderna.

I rampljuset var också ETC Group Physical Bitcoin ETF (BTCE), den mest omsatta kryptospot-ETF i Europa, med tillgångar på 1,3 miljarder dollar. Denna produkt understryker den växande acceptansen och efterfrågan på investeringsalternativ för kryptovaluta i Europa, trots skepsis kring den digitala tillgångsklassen.

McNeil berättade för Proactive att han nyligen deltog i den största årliga ETF-konferensen i Miami Beach, som avsevärt fokuserade på Bitcoin och kryptovaluta ETFer, vilket speglar branschens utveckling och dess hausseartade utsikter mot en framtid värderad till 50 biljoner dollar under det kommande decenniet.

Handla Future of Defence ASWC ETF

HANetf Future of Defence UCITS ETF (ASWC ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Handla BTCE ETC

ETC Group Physical Bitcoin (BTCE ETC) är en börsnoterad kryptovaluta som handlas på Euronext Paris och tyska XETRA.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Handla U8NJ ETF

Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF (U8NJ) r en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära