Nyheter

KraneShares lansera China 500 Indexfond i Storbritannien, Italien och Tyskland

Publicerad

den

Krane Funds Advisors, LLC (”KraneShares”), ett kapitalförvaltningsföretag känt för sina globala börshandlade fonder (ETF) och innovativa investeringsstrategier, tillkännagav idag lanseringen av KraneShares ICBCCS S&P China 500 Index UCITS ETF (Ticker: CHIN) på London Stock Exchange (LSE), Borsa Italiana och Deutsche Börse Xetra.

CHIN ger investerare en passiv exponering mot Kinas 500 främsta företag genom börsvärde och likviditet på flera noteringsplatser, inklusive Kina, Hongkong och USA. Denna passiva investeringsstrategi ger investerare ett omfattande verktyg för alla aktier för att få tillgång till Kinas marknader och allokera till Kina som en fristående tillgångsklass.

”Vi tror att Kina är en tillgångsklass i sitt eget slag. Kinas aktiemarknad, den näst största globalt, presenterar en oöverträffad tillväxthistoria uppbackad av dess kraftfulla ekonomi och växande medelklass”, säger Jonathan Krane, VD och grundare av KraneShares. ”CHIN gör det möjligt för investerare att dra nytta av styrkorna hos de 500 främsta kinesiska företagen samtidigt som de potentiellt kan dra nytta av mångfalden av sektorer* och likviditet.”

”Vi är glada över att fördjupa vår relation med ICBCCS och föra denna exceptionella produkt till investerare över hela Europa”, säger Dr. Xiaolin Chen, chef för internationellt på KraneShares. ”Vi strävar efter att erbjuda investerare de bästa lösningarna för att komma åt Kinas kapitalmarknader och CHIN är ett välkommet tillskott till vår växande serie UCITS-produkter.”

En av KraneShares kärnuppfattningar är att investerare bör ha en Kinaexponering som är balanserad mellan fastlandet och utomlands. Lanseringen av KraneShares ICBCCS S&P China 500 Index UCITS ETF (Ticker: CHIN) ger denna kärninvesteringsfilosofi till UCITS-investerare.

Handla CHIN ETF

KraneShares ICBCCS S&P China 500 Index UCITS ETF (Ticker: CHIN) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Om KraneShares

Krane Funds Advisors, LLC är investeringsansvarig för KraneShares ETF:er. Vår serie av Kina-fokuserade ETF:er ger investerare lösningar för att fånga Kinas betydelse som en väsentlig del av en väldesignad investeringsportfölj. Vi strävar efter att leverera innovativa, först-till-marknadsstrategier som utvecklats baserat på våra starka partnerskap och djupa investeringskunskaper. Vi hjälper investerare att hålla sig uppdaterade om globala marknadstrender och strävar efter att tillhandahålla meningsfull diversifiering. Krane Funds Advisors, LLC, har undertecknat de FN-stödda principerna för ansvarsfulla investeringar (UN PRI). Företaget är majoritetsägt av China International Capital Corporation (CICC).

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version