Följ oss

Nyheter

KESG ETF satsar på kinesiska ESG-företag

Publicerad

den

KraneShares MSCI China ESG Leaders UCITS ETF (KESG ETF) investerar i kinesiska aktier med inriktning ESG. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

KraneShares MSCI China ESG Leaders UCITS ETF (KESG ETF) investerar i kinesiska aktier med inriktning ESG. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,40 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). KraneShares MSCI China ESG Leaders UCITS ETF är en liten ETF med tillgångar på 21 miljoner GBP under förvaltning. KESG ETF är äldre än 1 år och har hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

KESG strävar efter att spåra MSCI China ESG Leaders 10/40 Index. MSCI China ESG Leaders 10/40 Index syftar till att ge exponering för företag med högt betyg på miljö, socialt och styrande (ESG) i förhållande till sina branschkollegor. MSCI China ESG Leaders 10/40 Index består av stora och medelstora företag i Kina. För att säkerställa diversifiering är indexet utformat för att begränsa individuella beståndsdelars vikter till 10 % och sektorsvikterna till 40 % av dess sammansättning.

Kinas ESG-höjdpunkter

Kinesiska inhemska investerare och emittenter går snabbt för att införliva ESG-överväganden i sitt beslutsfattande, drivet av starka regulatoriska initiativ för att främja ESG-praxis och avslöjande.

Kinas engagemang för strängare miljömandat och bevarandeinsatser är nödvändigt för att uppnå nationella mål om hållbar ekonomisk tillväxt. Följaktligen är Kina nu världsledande inom total förnybar energikapacitet, med cirka 31 % av den totala globala kapaciteten.

Kinas ekonomiska och tekniska omvandling driver efterfrågan på en mer utbildad arbetskraft. Under de senaste åren har många kinesiska företag inom kunskapsintensiva sektorer förbättrat sina talangprogram, vilket i sin tur har uppgraderat deras MSCI ESG Rating.

En större inkludering av Kinas kapitalmarknader internationellt skapar mer av ett incitament att anpassa aktieägarnas rättigheter och styrningspolicyer med globala standarder, vilket banar väg för kinesiska företag att utveckla en mer diversifierad aktieägarstruktur.

KESG funktioner

MSCI China ESG Leaders 10/40 Index inkluderingskriterier har en erfarenhet av att effektivt identifiera tillväxtföretag inom Kinas nya ekonomi.

Eftersom företag med höga ESG-poäng har visat sig konsekvent överträffa sina konkurrenter i Kina, behöver investerare inte nödvändigtvis kompromissa med avkastningen för att investera baserat på övertygelser.

Jämfört med ett MSCI ESG-index: MSCI är den #1 indexleverantören för ESG, Socially Responsible Investment (SRI) och Corporate Governance-index enligt en 2018-undersökning av 1 300 deltagare gjord av SRI Connect och Extel.

Handla KESG ETF

KraneShares MSCI China ESG Leaders UCITS ETF är en europeisk börshandlad fond som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeUSDKESG

Största innehav

VärdepapperVikt %
TENCENT HOLDINGS ORD SHS7.58% 
MEITUAN ORD7.54% 
CHINA CONSTRUCTION BANK CL H ORD7.34% 
ALIBABA GROUP HOLDING LTD ORD7.19% 
WUXI BIOLOGICS (CAYMAN) ORD4.31% 
NIO INC ADR4.16% 
CM BANK ORD H3.49% 
PING AN ORD H3.45% 
LI NING ORD2.98% 
BYD ORD2.83% 

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.