Följ oss

Nyheter

Kapitalet strömmar in i Merk Gold Trust

Publicerad

den

Kapitalet strömmar in i Merk Gold Trust

ETF-giganten SPDR Gold Trust (NYSEARCA: GLD), som har mer än 30 miljarder USD i tillgångar tidigare i veckan såg sin enskilt största nedgång i innehaven på en dag i veckan. Mer än 1,2 procent av andelarna löstes in. Andra såg kapitalet strömmar in.

Våra undersökningar visar emellertid att placerarna inte har tappat intresset för guld helt och hållet, istället är det så att de väljer att re-allokera en del av sina tillgångar till andra instrument, till exempel Merk Gold Trust (NYSEARCA: OUNZ). OUNZ är en relativt liten aktör, denna börshandlade fond har endast 60 MUSD under förvaltning, men kapitalbasen steg med 5,4 procent samtidigt som de stora uttagen skedde i GLD. Ökningen är den största sedan OUNZ lanserades på marknaden i maj 2014 så kapitalet strömmar in i Merk Gold Trust när det flödar ut från GLD.

Precis som hos de konkurrerande börshandlade fonderna GLD eller IAU har ägarna av OUNZ möjlighet att byta sina aktier mot fysiskt guld, men OUNZ tillåter inlösen så små mängder som en troy ounce till skillnad mot GLD där det krävs block om 100 000 aktier för att byta till sig guld.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.