Följ oss

Nyheter

JP Morgan reviderar sin prognos för Bitcoinpriset

Publicerad

den

Den finansiella jätten blir gradvis mer hausse på Bitcoin och institutionell adoption. Innan påsken kom den amerikanska investmentbanken med en revidering av sin prognos för Bitcoinpriset.

Den finansiella jätten blir gradvis mer hausse på Bitcoin och institutionell adoption. Innan påsken kom den amerikanska investmentbanken med en revidering av sin prognos för Bitcoinpriset.

JPMorgan sade i en e-postmeddelande som släpptes till kunder på torsdagen, citerade minskande Bitcoin-volatilitet som ett positivt för institutionellt intresse för tillgången. I en artikel om Bloomberg släppte strateger inklusive Nikolaos Panigirtzoglou på JPMorgan:

”Dessa preliminära tecken på Bitcoin-volatilitetsnormalisering är uppmuntrande … Enligt vår åsikt skulle en potentiell normalisering av Bitcoin-volatilitet härifrån sannolikt bidra till att återuppliva det institutionella intresset framöver.”

På grundval av Bitcoins minskande långsiktiga volatilitet reviderade strategerna sitt Bitcoin-prismål för att anpassa sig till privata marknadsinvesteringar i guld.

”Med tanke på hur stor den finansiella investeringen i guld är, innebär en sådan trängning av guld som en” alternativ ”valuta stor uppgång för bitcoin på lång sikt … Mekaniskt skulle Bitcoin-priset behöva stiga [till] 130 000 $ för att matcha det totala investeringar i privat sektor i guld, säger JP Morgan enligt uppgift i e-postmeddelandet.

Under det som har varit ett fantastiskt år för Bitcoin är det fortsatta stödet från de etablerade aktörerna i den äldre finanssektorn väldigt hausse, med Goldman Sachs och Morgan Stanley som båda lämnar in ansökningar för att erbjuda produkter baserade på Bitcoins.

När tiden går och Bitcoin-priset fortsätter att flyga på baksidan av ytterligare antagande och inträde i utrymmet, förvänta dig ytterligare uppåtgående prismålsförändringar från JPMorgan och andra, som historiskt sett har varit alltför baisseartade. Att matcha den privata sektorns investeringar i guld är bara början, som Wall Street kommer att ta reda på.

Handla Bitcoins genom din aktiedepå

BTCETC, under sin börs tickersymbol BTCE, är världens första centralt godkända, helt fungibla Bitcoin-börshandlade produkt som listas på en större europeisk börs. Detta gör det möjligt för investerare att köpa, hålla och sälja Bitcoin på samma sätt som en normal aktie.

Var och hur kan BTCetc handlas?

BTCE handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.