Följ oss

Nyheter

JNK ETF en satsning på high yield obligationer

Publicerad

den

JNK ETF en satsning på high yield obligationer

SPDR Bloomberg Barclays High Yield Bond ETF (NYSEArca: JNK ETF) spårar ett marknadsviktat index för mycket likvida, högavkastande, amerikanska dollarn denominerade företagsobligationer. Det är vad som ibland kallas för junk bonds. Denna ETF har ett kostnadsförhållande på 0,40 procent.

JNK Factset Analytics Insight

JNK, som en av de första att lansera en börshandlad fond för high yield, är en enormt populär högavkastningsobligationsfond. ETF ger ett likvit och mer kostnadseffektivt sätt att få tillgång till hög avkastningsexponering än enskilda obligationer. Indexet som ETF spårar offentligt emitterade USD-obligationer, fast ränta, skattepliktiga obligationer som har en löptid mellan 1-15 år. Den underliggande portföljen är en av de bredaste i segmentet, och fondens avkastning, varaktighet och kreditrisk tenderar att stämma överens med vårt riktmärke. ETF balanseras om den sista bankdagen i varje månad. JNK-investerare måste överväga de totala all-in-kostnaderna när de gör jämförelser med andra fonder.

Fondöversikt

Investeringen strävar efter att ge investeringsresultat som i allmänhet motsvarar pris- och avkastningsprestanda för Bloomberg Barclays High Yield Very Liquid Index. Fonden investerar i allmänhet i stort sett alla, men minst 80%, av dess totala tillgångar i de värdepapper som innehåller indexet och i värdepapper som rådgivaren fastställer har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med de ekonomiska egenskaperna hos de värdepapper som ingår i indexet. Indexet är utformat för att mäta resultatet för offentligt emitterade höga avkastningsobligationer med hög avkastning i amerikanska dollar med likviditet över genomsnittet.

Handla JNK ETF

SPDR Bloomberg Barclays High Yield Bond ETF (NYSEArca: JNK ) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i SPDR Bloomberg Barclays High Yield Bond ETF (NYSEArca: JNK).

Största innehav

NamnSymbol% Vikt
ALTICE FRANCE S.A 7.38%N/A0.48%
TransDigm, Inc. 6.25%N/A0.41%
Carnival Corporation 11.5%N/A0.39%
Centene Corporation 4.62%N/A0.35%
Carnival Corporation 5.75%N/A0.34%
Caesars Entertainment Inc New 6.25%N/A0.32%
CCO Holdings, LLC/ CCO Holdings Capital Corp. 5.12%N/A0.30%
CCO Holdings, LLC/ CCO Holdings Capital Corp. 4.75%N/A0.29%
American Airlines, Inc. 11.75%N/A0.27%
Occidental Petroleum Corporation 2.9%N/A0.27%

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.