Följ oss

Nyheter

JETS ETF är en satsning på kommersiella flygbolag

Publicerad

den

HANetf U.S. Global Jets UCITS ETF (JETS ETF) med ISIN IE00BN76Y761 är en europeisk börshandlad fond som är utformad för att fånga globala företags resultat inom kommersiella flygbolag, flygplanstillverkning och flygplats- och terminaltjänstindustrin.

HANetf U.S. Global Jets UCITS ETF (JETS ETF) med ISIN IE00BN76Y761 är en europeisk börshandlad fond som är utformad för att fånga globala företags resultat inom kommersiella flygbolag, flygplanstillverkning och flygplats- och terminaltjänstindustrin.

Indexet som denna ETF bygger på använder en smart beta 2.0-strategi för att bestämma de mest effektiva flygbolagen i världen och ger diversifiering genom exponering för internationella flygbolag.

Till skillnad från att bara investera i enskilda kommersiella flygbolag, kommer denna ETF också att erbjuda exponering för de industrier som stöder dem, inklusive flygplanstillverkare, flygplatser och terminaltjänstindustrier.

Indexet innehåller ca. 50 innehav

Pre-COVID, flygindustrin blomstrade när lufttrafikföretagen effektiviserade verksamheten, förbättrade sina balansräkningar och lyckades öka vinsten genom att införa mer avgifter (non ticket). Coronaviruset störde branschen enormt, men när vaccinationer börjar öka runt om i världen och ekonomin öppnar upp igen är vi övertygade om att flygindustrin kommer att återhämta sig. Fritidsresor har redan börjat återhämta sig och vi förväntar oss att affärsresor gör detsamma.

Flygbolagen utvecklar nya intäktsströmmar för att möta höga fasta kostnader som arbetskraft och bränsle.

Airline Industry Investment Case

Det råder ingen tvekan om att 2020 var svåra tolv månader för flygbolagen, men ur ett värdeinvesterares perspektiv betyder det att branschen säljs till en djup rabatt. Kommersiell luftfart har fortfarande några utmanande tider framför sig, men många bedömare tror att det värsta ligger bakom oss.

Världsomspännande verkar nya dagliga infektionsfall minska och samtidigt sprider vaccindistributionen upp. Som ett resultat ökar fritidsresorna.

Hittills 2021 lägger flygbolagen till nya rutter, anställer nya piloter och gör kapitalinvesteringar – allt tecken på att de är säkra på framtiden.

De fyra stora amerikanska transportföretagen – American, United, Delta och Southwest – har alla sett minst tvåsiffriga uppgångar under de tolv månader som slutade 23 mars.

Index Indicative Top 10 InnehavVikt
American Airlines Group Inc.10.50%
United Airlines Holdings Inc.10.36%
Southwest Airlines Co.9.96%
Delta Air Lines9.76%
Alaska Air Group4.00%
Spirit Airlines Inc.3.91%
Jetblue Airways Corp.3.87%
Air Canada3.83%
Allegiant Travel Co.3.81%
General Dynamics3.17%

Geografisk allokering

Nordamerika76.40%
Asien11.00%
Europa6.70%
Sydamerika2.90%
Oceanien1.00%

U.S. Global Jets Index vs. Competitor index

Ett års indexutveckling

23.03.20 – 23.03.21

U.S. Global Jets IndexBloomberg World Airlines IndexS&P 500 Airlines Index
111.97%73.00%98.69%

Metodöversikt

Indexet består av börsnoterade aktier (eller depåbevis) från amerikanska och internationella passagerarflygbolag, flygplanstillverkare, flygplatser, terminaltjänstföretag och flygrelaterade internetmedia- och tjänsteföretag över hela världen.

Screening

Flygbolagens universum screenas för investerbarhet (måste t.ex. noteras på en börs), ett lägsta börsvärde på 100 miljoner dollar och likviditet (lägsta genomsnittliga dagliga värde som handlas). U.S. Global Investors, Inc., fondens investeringsrådgivare (”rådgivaren”), förväntar sig generellt att indexet kommer att omfatta 50 flygbolag.

Re-balansering

Indexet balanseras om och rekonstitueras kvartalsvis i mars, juni, september och december.

Vid tidpunkten för varje rekonstituering av indexet får vart och ett av de fyra största amerikanska passagerarflygbolagen, mätt främst med deras börsvärde och, i mindre utsträckning, deras genomsnittliga dollarvärde och passagerarbelastningsfaktor en viktning på 10 procent tilldelning av index.

Var och en av de åtta näst största amerikanska eller kanadensiska passagerarbolagen med en sammanlagd rangordning av börsvärde, genomsnittligt omsatt dollarvärde och belastningsfaktor vardera 3%.

De nästa åtta amerikanska eller kanadensiska företagen (inklusive icke-flygbolag) baserat på en grundläggande faktorrankning får en vikt på 2% vardera.

De tio bästa internationella företagen (exklusive USA) baserat på en grundläggande faktorrankning får en vikt på 1% vardera.

De kommande 20 internationella företagen (exklusive USA) baserat på en grundläggande faktorrankning får en vikt på 0,5% vardera.

Investeringsstrategi

Solactive Airlines, Hotels, Cruise Lines index spårar företag från hela världen som är aktiva inom rese- och turistsektorn. Flygbolag, hotellföretag och kryssningsoperatörer spåras av indexet.

Metodöversikt

Indexet består av börsnoterade aktier (eller depåbevis) från amerikanska och internationella passagerarflygbolag, flygplanstillverkare, flygplatser, terminaltjänstföretag och flygrelaterade internetmedia- och tjänsteföretag över hela världen.

Screening

Flygbolagens universum screenas för investerbarhet (måste t.ex. noteras på en värdepappersbörs), ett lägsta börsvärde på 100 miljoner dollar och likviditet (lägsta genomsnittliga dagliga värde som handlas). U.S. Global Investors, Inc., fondens investeringsrådgivare (”rådgivaren”), förväntar sig generellt att indexet kommer att omfatta 50 flygbolag.

Re-balansering

Indexet balanseras om och rekonstitueras kvartalsvis i mars, juni, september och december.

• Vid tidpunkten för varje rekonstituering av indexet får vart och ett av de fyra största amerikanska passagerarflygbolagen, mätt främst med deras börsvärde och, i mindre utsträckning, deras genomsnittliga dollarvärde och passagerarbelastningsfaktor en viktning på 10 procent tilldelning av index.
• Var och en av de åtta näst största amerikanska eller kanadensiska passagerarbolagen med en sammanlagd rangordning av börsvärde, genomsnittligt omsatt dollarvärde och belastningsfaktor får en viktning på 3%.
• De nästa åtta amerikanska eller kanadensiska företagen (inklusive icke-flygbolag) baserat på en grundläggande faktorrankning får en vikt på 2% vardera.
• De tio bästa internationella företagen (exklusive USA) baserat på en grundläggande faktorrankning får en vikt på 1% vardera.
• De kommande 20 internationella företagen (exklusive USA) baserat på en grundläggande faktorrankning får en vikt på 0,5% vardera.

Om U.S. Global Investors, Inc.

U.S. Global Investors, Inc. (NASDAQ: GROW) är ett innovativ förvaltningsföretag med stor erfarenhet av globala marknader och specialiserade sektorer. Grundat som en investeringsklubb blev företaget en registrerad investeringsrådgivare 1968 och har en lång historia av global investering och lansering av förstklassiga investeringsprodukter.

Sammanfattning

Med Airline ETF får investerare inte bara exponering för amerikanska flygbolag utan även för internationella flygbolag. Detta är avgörande, eftersom framväxten och tillväxten av medelklassen i utvecklingsländerna utan tvekan har varit en av de viktigaste faktorerna i den globala ökningen av efterfrågan på flygresor. I takt med att Coronaviruspandemin avtar, vacciner rullar ut och den globala ekonomin öppnar upp igen, är denna ETF redo för tillväxt

Handla JETS ETF

HANetf U.S. Global Jets UCITS ETF (JETS ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetraoch London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

BörsValutaTicker
Borsa ItalianaEURJETS
London Stock ExchangeGBPJETP
London Stock ExchangeUSDJETS
XETRAEURJETS

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.