Följ oss

Nyheter

J.P. Morgan Asset Management utökar erbjudandet med tre aktiva stora amerikanska aktie-ETFer

Publicerad

den

J.P. Morgan Asset Management (JPMAM), för närvarande branschens största aktiva UCITS ETF-leverantör av AUM, har idag lanserat tre aktiva amerikanska aktie-ETFer med stora bolag som utnyttjar beprövade metoder med beprövade ledningsteam:

J.P. Morgan Asset Management (JPMAM), för närvarande branschens största aktiva UCITS ETF-leverantör av AUM, har idag lanserat tre aktiva amerikanska aktie-ETFer med stora bolag som utnyttjar beprövade metoder med beprövade ledningsteam:

JUSE, som jämförs med S&P 500-index, erbjuder investerare en portfölj av bästa idéer av stora amerikanska aktier. Portföljförvaltarna David Small och Danielle Hines, med tillgång till ett dedikerat team av över tjugo amerikanska aktiekarriäranalytiker som är aktivt involverade i investeringsbeslutsprocessen, tror att aktier ofta prissätts fel av marknaden i förhållande till deras verkliga långsiktiga värde, så sträva efter att konstruera en portfölj som konsekvent överträffar jämförelseindex genom att fokusera på sina bästa idéer över en längre tidshorisont. JUSE kommer att ha mellan 80-90 innehav vid lanseringen och en Total Expense Ratio (TER) på 39 punkter.

Jämfört med Russell 1000 Value Index, kombinerar JAVA två av JPMAMs beprövade portföljförvaltningsstrategier: U.S. Value, som fokuserar på högkvalitativa namn som är attraktivt värderade, och Large Cap Value, som huvudsakligen fokuserar på värdering av underskattade företag. Genom att kombinera (fifty-fifty) dessa kompletterande, bottom-up fundamentala tillvägagångssätt, kommer investerare att få tillgång till en välbalanserad ETF-lösning i kategorin large cap value som försöker identifiera företag som sitter i skärningspunkten mellan kvalitet och värde. Under ledning av Clare Hart, Andrew Brandon, David Silberman och Scott Blasdell kommer JAVA att ha mellan 130-200 innehav vid lanseringen och en TER på 49 punkter.

JGRO jämförs med Russell 1000 Growth Index och försöker identifiera underskattade tillväxtmöjligheter och företag som har bra fart. Liksom JAVA kommer JGRO också att kombinera två av JPMAMs beprövade aktiva amerikanska aktiestrategier – Large Cap Growth och Growth Advantage – som blandas (fifty-fifty) för att leverera en diversifierad portfölj av amerikanska tillväxtaktier. Portföljförvaltarna Giri Devulapally, Felise Agranoff och Tim Parton har flexibilitet att investera i de bästa tillväxtbolagen, även om de huvudsakligen är förankrade i storbolagsaktier, oavsett deras börsvärde. JGRO kommer att ha mellan 100-140 innehav vid lanseringen och en TER på 49 räntepunkter.

Travis Spence, chef för ETF-distribution i EMEA, sa: ”Vi är glada över att utöka vår plattform med en svit av helt transparenta, aktiva stora amerikanska aktie-ETFer som erbjuder investerare tillgång till några av våra bästa portföljförvaltare, med bevisade meriter, genom ETF-omslaget. JUSE, JAVA och JGRO erbjuder ett spännande nästa steg för de investerare som letar efter grundläggande byggstenslösningar som söker högre alfa.”

JUSE, JAVA och JGRO noterade på Londonbörsen, Borsa Italiana och Deutsche Börse Xetra idag. Du kan läsa mer om JPMAMs ETF-strategier, inklusive deras riskprofiler, här. Värdet på investeringar kan gå ner såväl som upp och investerare kanske inte får tillbaka hela det investerade beloppet. Tidigare

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Tillgång till obligationsmarknaden för företagsobligationer från utvecklade marknader

Publicerad

den

Sedan i fredags handlas en ny börshandlad fond utgiven av Invesco på Xetra och via Börse Frankfurt. Denna ETF ger tillgång till obligationsmarknaden för företagsobligationer från utvecklade marknader.

Sedan i fredags handlas en ny börshandlad fond utgiven av Invesco på Xetra och via Börse Frankfurt. Denna ETF ger tillgång till obligationsmarknaden för företagsobligationer från utvecklade marknader.

Invesco Global Corporate Bond ESG UCITS ETF (GLBD) ger investerare tillgång till en brett diversifierad portfölj av skattepliktiga företagsobligationer utgivna av industriföretag, allmännyttiga företag och finansiella företag baserade på utvecklade marknader.

Obligationerna med fast ränta ska ha en investment grade rating och en återstående löptid på minst ett år. Emissionsvalutan kan vara CAD, EUR, GBP och USD. En emittents viktning är begränsad till 5 procent. De utvalda obligationerna måste också ha en solid ESG-profil.

Det är en utdelande andelsklass i fondvalutan, US-dollar.

NamnISINAvgiftUtdelnings-
policy
Referens-
index
Invesco Global Corporate Bond ESG UCITS ETFIE000FVQW7E70,15 %UtdelandeBloomberg MSCI Global Liquid Corporate ESG Weighted SRI Bond Index

Produktutbudet i Deutsche Börses XTF-segment omfattar för närvarande totalt 2 151 ETFer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på mer än €14 miljarder är Xetra den ledande handelsplatsen för ETFer i Europa.

Fortsätt läsa

Nyheter

IUKP ETF investerar i brittiska fastighetsbolag

Publicerad

den

iShares UK Property UCITS ETF (IUKP ETF) med ISIN IE00B1TXLS18, strävar efter att spåra FTSE EPRA/NAREIT Storbritanniens index. FTSE EPRA/NAREIT Storbritanniens index följer brittiska börsnoterade fastighetsbolag och Real Estate Investment Trusts (REITS).

iShares UK Property UCITS ETF (IUKP ETF) med ISIN IE00B1TXLS18, strävar efter att spåra FTSE EPRA/NAREIT Storbritanniens index. FTSE EPRA/NAREIT Storbritanniens index följer brittiska börsnoterade fastighetsbolag och Real Estate Investment Trusts (REITS).

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,40 % p.a. iShares UK Property UCITS ETF är den enda ETF som följer FTSE EPRA/NAREIT Storbritanniens index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i denna ETF delas ut till investerarna (kvartalsvis).

iShares UK Property UCITS ETF är en stor ETF med tillgångar på 742 miljoner euro under förvaltning. Denna ETF lanserades den 16 mars 2007 och har sin hemvist i Irland.

Varför IUKP?

  • Diversifierad exponering mot brittiska fastighetsbolag
  • Direktinvestering i börsnoterade fastighetsbolag och REITS
  • Enstaka landsexponering med fokus på tillväxt

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index som består av brittiska börsnoterade fastighetsbolag och Real Estate Investment Trusts (REITS).

Handla IUKP ETF

iShares UK Property UCITS ETF (IUKP ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEUR2B7U
London Stock ExchangeGBXIUKP
Borsa ItalianaEURIUKP
SIX Swiss ExchangeCHFIUKP

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
SGROSEGRO REIT PLCReal Estate21,41GB00B5ZN1N88GBP
LANDLAND SECURITIES GROUP REIT PLCReal Estate8,75GB00BYW0PQ60GBP
LMPLONDONMETRIC PROPERTY REIT PLCReal Estate6,93GB00B4WFW713GBP
BLNDBRITISH LAND REIT PLCReal Estate6,58GB0001367019GBP
UTGUNITE GROUP PLCReal Estate6,09GB0006928617GBP
BBOXTRITAX BIG BOX REIT PLCReal Estate5,34GB00BG49KP99GBP
DLNDERWENT LONDON REIT PLCReal Estate4,32GB0002652740GBP
BYGBIG YELLOW GROUP PLCReal Estate3,67GB0002869419GBP
GRIGRAINGER PLCReal Estate3,50GB00B04V1276GBP
SHCSHAFTESBURY CAPITAL PLCReal Estate3,46GB00B62G9D36GBP

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetf presenterar investeringscase för uran

Publicerad

den

Tom Bailey, chef för ETF Research på HANetf, presenterar investeringscase för urans ljusa framtid och han diskuterade Sprott Junior Uranium Miners UCITS (U8NJ) under Proactive One2One Investor Forum. HANetf, en white label ETF-emittent, samarbetar med tredje parter som Sprott Asset Management (TSX: SII) för att skapa, hantera och distribuera ETFer i Europa.

Tom Bailey, chef för ETF Research på HANetf, presenterar investeringscase för uran och han diskuterade Sprott Junior Uranium Miners UCITS (U8NJ) under Proactive One2One Investor Forum. HANetf, en white label ETF-emittent, samarbetar med tredje parter som Sprott Asset Management (TSX: SII) för att skapa, hantera och distribuera ETFer i Europa.

Bailey betonade den växande globala efterfrågan på el, särskilt i Asien, och sambandet mellan stigande BNP per capita och ökad energianvändning. Han betonade vikten av kärnkraft för att möta denna efterfrågan, med tanke på energisäkerhet och klimatförändringsutmaningar.

Kärnkraftens tillförlitlighet, låga driftsbränslekostnader och minimala koldioxidutsläpp gör den till en tilltalande källa för ren, säker energi. Med 22 länder som siktar på att tredubbla kärnkraftskapaciteten till 2050, förväntas efterfrågan på uran öka, vilket skapar ett utbudsunderskott.

Bailey noterade den nuvarande och framtida konstruktionen av kärnreaktorer över hela världen, särskilt i Kina, som sannolikt kommer att överträffa USA i kärnkraftskapacitet till 2030. Han hävdade att detta underskott på uranmarknaden signalerar en ny uran-tjurmarknad, där priserna har stigit avsevärt under det senaste året.

Presentationen avslutades med en översikt över HANetfs uranfokuserade ETFer, särskilt juniorversionen som fokuserar på små gruvbolag, vilket ger investerare exponering för den potentiella uran-supercykeln.

Handla U8NJ ETF

Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF (U8NJ) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnetAktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära