Nyheter

IYT ETF satsar på amerikanska transportföretag

Publicerad

den

iShares Transportation Average ETF (BATS: IYT ETF) spårar ett prisviktat index för transportföretag på den amerikanska aktiemarknaden som valts av en kommitté. iShares Transportation Average ETF är en utdelande ETF som kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,42 procent. I skrivande stund omfattar denna börshandlade fond 20 olika aktieinnehav.

IYT Factset Analytics Insight

IYTs prisvägda portfölj ger idiosynkratisk exponering för transportindustrin. Även om den här branschens koncentrerade natur gör avvikelse från ren cap-viktning till ett rimligt mål, kommer IYT:s strategi för en aktie per säkerhet att tendera till övervikta dyra aktier och underviktiga billiga aktier, oavsett marknadsvärde. Endast 20 företag väljs som komponenter i indexet och väljs individuellt av Dow Jones Average kommitté.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för Dow Jones Transportation Average Index bestående av amerikanska aktier inom transportsektorn. Fonden investerar i allmänhet minst 90% av sina tillgångar i värdepapper i det underliggande indexet och i depåbevis som representerar värdepapper i det underliggande indexet. Det underliggande indexet mäter resultatet för stora, välkända företag inom transportsektorn på den amerikanska aktiemarknaden. Fonden är icke-diversifierad.

Handla IYT ETF

iShares Transportation Average ETF (BATS: IYT ETF) är en amerikansk ETF. Denna börshandlade fond finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

KortnamnNamnSektorWeight (%)
FDXFEDEX CORPIndustri12.35
KSUKANSAS CITY SOUTHERNIndustri11.60
NSCNORFOLK SOUTHERN CORPIndustri10.78
UNPUNION PACIFIC CORPIndustri8.89
UPSUNITED PARCEL SERVICE INC CLASS BIndustri8.38
JBHTJB HUNT TRANSPORT SERVICES INCIndustri6.53
LSTRLANDSTAR SYSTEM INCIndustri6.45
EXPDEXPEDITORS INTERNATIONAL OF WASHINIndustri5.09
CSXCSX CORPIndustri3.87
CHRWCH ROBINSON WORLDWIDE INCIndustri3.84

Innehav kan komma att ändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version