Nyheter

IXN ETF är en satsning på den globala tekniksektorn

Publicerad

den

iShares Global Tech ETF (IXN ETF) spårar ett index över informationsteknikaktier, klassificerade av GICS, som finns i det bredare S&P Global 1200 Index. Delindexet exponerar för aktier i alla börsvärden runt om i världen inom elektronik-, dator- och hårdvaru- och informationsteknologiindustrin. Fonden är viktad med float-justerat marknadsvärde och har stora anslag till ledande teknikjättar. Indexet balanseras om kvartalsvis i mars, juni, september och december. iShares Global Tech ETF (IXN ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,43 procent per år.

Varför IXN?

  1. Exponering för elektronik, datorprogramvara och hårdvara och informationsteknikföretag
  2. Riktad tillgång till teknikaktier från hela världen
  3. Använd för att uttrycka en global sektorssyn

Investeringsmål

IShares Global Tech ETF försöker spåra investeringsresultaten för ett index som består av globala aktier inom tekniksektorn.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för S&P Global 1200 Information Technology IndexTM som består av globala aktier inom tekniksektorn. Indexet mäter prestanda för alla medlemmar i S&P Global 1200 som är klassificerade inom GICS® informationsteknologisektorn. Fonden kommer i allmänhet att investera minst 80% av sina tillgångar i komponentens värdepapper i sitt index och i investeringar som har ekonomiska särdrag som är väsentligen identiska med komponenterna i dess index och kan investera upp till 20% av sina tillgångar i vissa terminer , optioner och swapavtal, likvida medel. Det är icke-diversifierat.

Handla IXN ETF

iShares Global Tech ETF (IXN ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i IXN ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med iShares Global Tech ETF (IXN ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)
AAPLAPPLE INCInformationsteknologi17.27
MSFTMICROSOFT CORPInformationsteknologi16.36
NVDANVIDIA CORPInformationsteknologi3.81
VVISA INC CLASS AInformationsteknologi3.06
2330TAIWAN SEMICONDUCTOR MANUFACTURINGInformationsteknologi3.05
005930SAMSUNG ELECTRONICS LTDInformationsteknologi2.76
ASMLASML HOLDING NVInformationsteknologi2.49
PYPLPAYPAL HOLDINGS INCInformationsteknologi2.46
MAMASTERCARD INC CLASS AInformationsteknologi2.44
ADBEADOBE INCInformationsteknologi2.26

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version