Följ oss

Nyheter

IXG ETF för globala finansföretag

Publicerad

den

iShares Global Financials ETF (IXG ETF) följer ett marknadsvärdevägt index för stora och medelstora globala finansiella aktier. iShares Global Financials ETF (IXG ETF),

iShares Global Financials ETF (IXG ETF) följer ett marknadsvärdevägt index för stora och medelstora globala finansiella aktier. iShares Global Financials ETF (IXG ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond har en årlig förvaltningskostnad på 0,43 procent.

IXG Factset Analytics Insight

IXG är ett betaspel på globala finanser, till stor del på grund av fondens tyngre koncentration jämfört med andra riktmärken. Trots det faktum att IXG har många av samma aktier i topp 10 som andra riktmärken, betyder den betydligt mindre korgen att stora banker och försäkringsbolag har större vikter. Som man kan förvänta sig bär IXG en förhöjd beta och lutar hårt mot stora kepsar. IXG kan handlas rättvist med viss omsorg. Daglig volym är robust och spridningar är hanterbara. Fondens likvidkorg är goda nyheter för större investerare som vill handla i bulk. IXG är också en otroligt effektiv fond. Den återställer nästan hela sin redan rimliga avgift och spårar sitt index nästan perfekt. Totalt sett är IXG ett kostnadseffektivt och rimligt likvida sätt att få tillgång till globala finanser, på bekostnad av en viss extra koncentration.

Varför IXG?

1. Exponering för företag som tillhandahåller finansiella tjänster till kommersiella och privatkunder, inklusive banker, investeringsfonder och försäkringsbolag

2. Riktad tillgång till finansiella aktier från hela världen

3. Använd för att uttrycka en global sektorssyn

Investeringsmål

IShares Global Financials ETF försöker spåra investeringsresultaten för ett index som består av globala aktier i finanssektorn.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för S&P Global 1200 Financials IndexTM. Fonden investerar i allmänhet minst 80% av sina tillgångar i komponentpapper i sitt underliggande index och i investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med komponentpapper i sitt underliggande index och kan investera upp till 20% av sina tillgångar i vissa terminer, optioner och swapkontrakt, likvida medel. Indexet mäter prestanda för företag som indexleverantören anser vara en del av ekonomins finansiella sektor och som indexleverantören anser är viktiga för globala marknader

Handla IXG ETF

iShares Global Financials ETF (IXG ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i IXG ETF . Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med iShares Global Financials ETF (IXG ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)
BRKBBERKSHIRE HATHAWAY INC CLASS BFinans6.67
JPMJPMORGAN CHASE & COFinans5.87
BACBANK OF AMERICA CORPFinans3.73
WFCWELLS FARGOFinans2.48
MSMORGAN STANLEYFinans1.83
CCITIGROUP INCFinans1.81
RYROYAL BANK OF CANADAFinans1.80
1299AIA GROUP LTDFinans1.76
GSGOLDMAN SACHS GROUP INCFinans1.67
CBACOMMONWEALTH BANK OF AUSTRALIAFinans1.67

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

IUME ETF investerar i amerikanska aktier med momentum

Publicerad

den

iShares MSCI USA Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (IUME ETF) investerar i aktier med fokus Momentum, USA. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar). MSCI USA Momentum ESG Reduced Carbon Target Select tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 105 aktier.

iShares MSCI USA Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (IUME ETF) investerar i aktier med fokus Momentum, USA. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar). MSCI USA Momentum ESG Reduced Carbon Target Select tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 105 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,20 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares MSCI USA Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) är en mycket stor ETF med tillgångar på 931 miljoner GBP under förvaltning. IUME ETF är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IUME?

Exponering mot en portfölj av amerikanska företag som uppvisar momentumfaktorn samt positiva miljö-, sociala och styrningsegenskaper (ESG).

Utesluter uttryckligen emittenter baserat på deras inblandning i följande affärsområden/aktiviteter (eller relaterade aktiviteter): kontroversiella vapen, kärnvapen, civila skjutvapen, tobak, oljesand och termiskt kol.

Designad för investerare som letar efter ett hållbart tillvägagångssätt för att komma åt momentumaktier.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att ge investerare en avkastning, som består av kapitaltillväxt och inkomst, som återspeglar avkastningen från MSCI USA Momentum ESG Reduced Carbon Target Select Index.

Investeringsstrategi

MSCI USA Momentum ESG Reduced Carbon Target Select-index spårar amerikanska aktier som är valda enligt momentumfaktorstrategin och ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning). Moderindexet är MSCI USA-index.

Handla IUME ETF

iShares MSCI USA Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (IUME ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på Euronext Amsterdam.

Euronext Amsterdam är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamUSDIUME
SIX Swiss ExchangeUSDIUME

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology7.45US5949181045USD
AAPLAPPLE INCInformation Technology5.06US0378331005USD
PGPROCTER & GAMBLEConsumer Staples3.09US7427181091USD
LLYELI LILLYHealth Care3.09US5324571083USD
COSTCOSTCO WHOLESALE CORPConsumer Staples2.94US22160K1051USD
KOCOCA-COLAConsumer Staples2.91US1912161007USD
PEPPEPSICO INCConsumer Staples2.79US7134481081USD
NVDANVIDIA CORPInformation Technology2.63US67066G1040USD
BMYBRISTOL MYERS SQUIBBHealth Care2.57US1101221083USD
ADPAUTOMATIC DATA PROCESSING INCInformation Technology2.34US0530151036USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Investeringar i solenergi närmar sig samma nivåer som oljeinvesteringar

Publicerad

den

EQM Indexes säger att investeringar i solenergin stiger till rekordhöga nivåer av den globala energimixen och når oljeinvesteringar. Senior rådgivare för EQM Indexes Steve Derkash ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att prata om gruppens månatliga solenergirapport och hur solenergiinvesteringar tenderar att gå om oljeinvesteringar 2023.

Solar Energy UCITS ETF ”TANN” strävar efter att erbjuda ren exponering mot den snabbt växande globala solenergiindustrin, genom att följa EQM Global Solar Energy Index som är fokuserat på företag som får betydande intäkter från solenergirelaterad affärsverksamhet.

Handla TANN ETF

HANetf Solar Energy UCITS ETF (TANN ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

BOLD gör sin månatliga ombalansering

Publicerad

den

Vinter ByteTree BOLD (BOLD1) har slutfört sin månatliga ombalansering. De nya vikterna är 22,6 % för Bitcoin och 77,4 % för guld. Bitcoin ser en ökning med 0,6% medan guld minskade i enlighet med detta. 360-dagarsvolatiliteten för Bitcoin och guld nådde 47,8 % respektive 13,9 %.

Vinter ByteTree BOLD (BOLD1) har slutfört sin månatliga ombalansering. De nya vikterna är 22,6 % för Bitcoin och 77,4 % för guld. Bitcoin ser en ökning med 0,6% medan guld minskade i enlighet med detta. 360-dagarsvolatiliteten för Bitcoin och guld nådde 47,8 % respektive 13,9 %.

Att göra smartare kryptoindex för ETF-emittenter

Vinter är en reglerad indexleverantör specialiserad på kryptotillgångar. Vi konstruerar, beräknar och underhåller index som spåras av finansiella produkter.

Utforska vårt indexerbjudande eller se våra kunders produkter för att se hur ett Vinter-index kan hjälpa fonder och kapitalförvaltare att skaffa fler tillgångar och konkurrera på produkter snarare än avgifter.

Fortsätt läsa

Populära