Följ oss

Nyheter

ITEQ ETF satsar på tekniksektorn i Israel

Publicerad

den

BlueStar Israel Technology ETF (ITEQ ETF) spårar ett index som består av israeliska teknikföretag listade globalt. BlueStar Israel Technology ETF (ITEQ ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF.

BlueStar Israel Technology ETF (ITEQ ETF) spårar ett index som består av israeliska teknikföretag listade globalt. BlueStar Israel Technology ETF (ITEQ ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,75 procent.

ITEQ Factset Analytics Insight

ITEQ erbjuder bred definierad exponering för israeliska teknikföretag – det är den andra fonden som spårar ett BlueStar -index. Indexkomponenter bestäms inte bara av var företagens huvudkontor är, utan istället av en blandning av faktorer.

Grundkravet är något av följande: minst 20% av företagets anställda i Israel, 20% av långlivade tillgångar i Israel eller har ett stort FoU-center i Israel. Andra överväganden inkluderar skattestatus, införlivande eller förvaltning med hemvist i Israel. Fonden närmar sig sitt branschfokus med liknande bredd, inklusive företag kategoriserade som hälso- och sjukvård, bioteknik, biovetenskap, rymd, ren energi och jordbruksteknik. Viktning görs med börsvärde och ombalansering sker halvårsvis.

ITEQ® följer BlueStar Israel Global Technology Index ™ (“BIGITech®”), ett bra benchmark för israeliska teknikaktier, som omfattar israeliska företag noterade på börser över hela världen.

• Den första ETF som omfattande riktar sig till innovativa företag inom den israeliska teknikindustrin.

• Israel är, som Warren Buffett säger, ”det ledande, största och mest lovande investeringsnavet utanför USA.”

• ITEQ® ger exponering för morgondagens tekniska teman (inklusive cybersäkerhet, autonom körning, artificiell intelligens, CleanTech, DefenseTech och 3D-utskrift).

• Ett komplett och diversifierat sätt att lägga till israeliska företag till en global teknikallokering.

Om fonden

ITEQ® är den första börshandlade fonden (ETF) som skapades för att ge investerare en diversifierad exponering mot den dynamiska israeliska teknologisektorn. Även om bara en handfull israeliska teknikföretag är kända, är den israeliska teknologisektorn tillsammans en stor innovatör, utvecklare och leverantör inom det globala teknikekosystemet. Dessa företag ligger i framkant inom de flesta tekniskt störande branscher, inklusive cybersäkerhet, hård datahårdvara och analys, autonom förarassistans och säkerhet, ren energi, bioteknik och medicintekniska produkter. ITEQ gör det möjligt för investerare att utnyttja den israeliska teknikinvesteringsmöjligheten, som inkluderar israeliska företag listade över hela världen och verksamma inom ett brett utbud av väletablerade, framväxande och störande teknologisektorer.

ITEQ® – BlueStar Israel Technology ETF strävar efter att ge investeringsresultat som före avgifter och kostnader i allmänhet motsvarar pris- och avkastningsprestanda för BlueStar Israel Global Technology Index ™ (BIGITech®), ett index för israeliska teknikföretag noterade på börser i Tel Aviv, Nasdaq, NYSE, Hong Kong, London, Australien och Singapore.

Om indexet

BIGITech® är det bredaste, djupaste och mest kompletta riktmärket för den israeliska globala teknologisektorn. Indexet tar hänsyn till alla israeliska företag oavsett noteringsplats och möjliggör inkludering av företag som verkar inom en rad branscher från informationsteknik till bioteknik till rent och hållbart jordbruk och energiteknik.

BIGITech® utvecklades och av BlueStar Indexes® och administreras och underhålls nu av MV Index Solutions GmbH (“MVIS”). 8 Indexet beräknas av Standard and Poor’s. Indexet balanseras om två gånger om året i juni och december. Indexets ticker -symbol är BGTHTR.

Handla ITEQ ETF

BlueStar Israel Technology ETF (ITEQ ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i ITEQ ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med BlueStar Israel Technology ETF (ITEQ ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

Namn% ViktKortnamn
NICE LTD9.94%NICE IT
SOLAREDGE TECHNOLOGIES INC8.20%SEDG
CHECK POINT SOFTWARE TECH LTD ORD7.17%CHKP
AMDOCS LTD6.03%DOX
WIX COM LTD6.01%WIX
VARONIS SYS INC4.63%VRNS
NOVOCURE LTD4.51%NVCR
FIVERR INTL LTD4.20%FVRR
PLAYTIKA HLDG CORP4.16%PLTK
CYBERARK SOFTWARE LTD4.10%CYBR

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.