Nyheter

ISTB ETF är en kärninvestering i korta amerikanska obligationer

Publicerad

den

iShares Core 1-5 Year USD Bond ETF (ISTB ETF) spårar ett brett USD-obligationsindex med 1-5 års återstående löptid. iShares Core 1-5 Year USD Bond ETF (ISTB ETF), som handlas på Nasdaq, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,06 procent.

ISTB Factset Analytics Insight

ISTB täcker ett brett spektrum av kortfristiga, USD-denominerade ränteinstrument som inkluderar US Treasurys, statsrelaterade emissioner (USA och icke-USA), MBS, CMBS, ABS, Eurodollar-obligationer samt investment-grade och high-yield företagsobligationer. Fonden använder en stickprovsindexeringsmetodik och kan därför inte inneha alla värdepapper i indexet. Det marknadsvärdevägda indexet exkluderar kommunala värdepapper, kupongemissioner som har tagits bort från obligationer, strukturerade sedlar och privata placeringar (exklusive regel 144A-obligationer). Indexet genomgår en månadsbalans. Före den 3 september 2014 spårade fonden Barclays U.S. Government/Credit 1-5 Year Index.

Varför ISTB?

  1. Exponering för kortsiktiga US-dollarnominerade investment grade och obligationer med hög avkastning
  2. Låg kostnad, riktad tillgång till stats-, företags-, värdepappers- och tillväxtmarknadsobligationer som förfaller om 1-5 år
  3. Använd som en kärna i din portfölj för att söka stabilitet och skapa inkomst

Investeringsmål

IShares Core 1-5 Year USD Bond ETF strävar efter att spåra investeringsresultatet för ett index som består av obligationer i US-dollar som antingen är klassificerade som investment grade eller hög avkastning med återstående löptider mellan ett och fem år.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för Bloomberg Barclays US Universal 1-5 Year Index, som mäter prestandan för US-dollarnominerade skattepliktiga obligationer som är klassificerade antingen av investeringsgrad eller hög avkastning med kvarvarande löptider mellan ett och fem år . Fonden investerar minst 90% av sina tillgångar i indexets värdepapper och i investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med komponentpapper och kan investera upp till 10% av sina tillgångar i vissa terminer, optioner och swapkontrakt , likvida medel, samt värdepapper som inte ingår i indexet.

Handla ISTB ETF

iShares Core 1-5 Year USD Bond ETF (ISTB ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i ISTB ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med iShares Core 1-5 Year USD Bond ETF (ISTB ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

NamnSektorAsset ClassVikt (%)
BLACKROCK CASH CL INST SL AGENCYCash and/or DerivativesMoney Market3.34
TREASURY NOTETreasuryFixed Income2.20
UMBS 15YR TBA(REG B)MBS Pass-ThroughFixed Income1.26
TREASURY NOTETreasuryFixed Income1.16
TREASURY NOTETreasuryFixed Income1.10
TREASURY NOTETreasuryFixed Income0.97
TREASURY NOTE (2OLD)TreasuryFixed Income0.94
TREASURY NOTETreasuryFixed Income0.87
TREASURY NOTETreasuryFixed Income0.87
TREASURY NOTE (OLD)TreasuryFixed Income0.85

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version