Nyheter

Investerare som vill investera i bitcoin föredrar att göra det genom en ETF

Publicerad

den

En nyligen publicerad undersökning från Bitwise Asset Management visar att investerare som vill investera i bitcoin föredrar att göra det genom en ETF. Inte mindre än 64 procent av alla tillfrågade investerare ville köpa Bitcoin som en ETF. Siffran är en procentenhet högre än förra året när 63 procent av alla tillfrågade ville köpa sina Bitcoin genom en ETF.

I USA finns förnärvarande ingen ETF med inriktning på Bitcoin. Investerare som vill investera i bitcoin gör det enklast i Europa. Både VanEck, WisdomTree och HANetf erbjuder alla börshandlade produkter på Bitcoin. Att de heter ETN och ETC och inte ETF beror på det europeiska regelverket. I och med att dessa produkter endast investerar i en tillgång så kallas de för ETC. Av dessa är BTCE den som är den mest likvida i dag.

Spårar priset på Bitcoin

BTCE spårar priset på Bitcoin och stöds 100% fysiskt, vilket ger investerare ett säkert och öppet sätt att få exponering för Bitcoin. BTCE var också världens första centrala motpart som godkänts av bitcoin ETP. Det är UCITS-kvalificerat och distribueras och marknadsförs av HANetf.

Lanserades i juni 2020 och godkänd av BaFin, den tyska finansiella tillsynsmyndigheten. Bitcoinfonden BTCE är strukturerad som en börshandlad produkt (ETP) som fysiskt stöds av Bitcoin. Varje enhet i BTCE ger innehavaren ett krav på en fördefinierad mängd Bitcoin. Det är en struktur som liknar fysiskt stödda guldbörshandlade råvaror och ger investerare möjlighet till inlösen i Bitcoin. För varje enhet i BTCE finns Bitcoin lagrad i reglerad, försäkrad, institutionell klass säker förvaring. ETP-strukturen är baserad på en transparent och verifierbar process för att säkerställa att ursprunget för all Bitcoin i förvar har kontrollerats strikt. BTCE är UCITS-kvalificerat.

Var och hur kan BTCetc handlas?

BTCE handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version