Nyheter

Invesco utökar sin nordiska verksamhet

Publicerad

den

Invesco ökar, den oberoende globala kapitalförvaltaren med 8 000 anställda, 20 kontor världen över och ett AUM på 1,4 biljoner USD, breddar sin verksamhet i Norden.

I april utökade Invesco sitt nordiska team med två medarbetare. Anna Mellström, tidigare på Danske Bank, kommer i rollen som Relationship Manager att ansvara för nordiska kunder och Elin Lilja-Wainwright, tidigare på Norron Asset Management och globala managementkonsultfirman Kearney, är ny marknadschef för Norden. Dessa rekryteringar följer anställningen av Fredrik Nilsson som Head of ETF Business Development, Norden i slutet av förra året.

”Jag är mycket glad över att vår starka affärstillväxt har gjort det möjligt för oss att utöka vårt nordiska team. Med Fredrik, Anna och Elin i teamet dubblerar vi vår nordiska närvaro. Dessa strategiska anställningar svarar på en växande efterfrågan och kommer att stärka vår regionala närvaro vilket gör att vi på ett bättre sätt kan tillgodose våra lokala kunders önskemål, säger Stefan Behring, Invescos Nordenchef.

Den positiva utvecklingen gäller inte bara en förstärkning av antalet anställda i företagets nordiska kontor i Stockholm utan inkluderar även ett bredare, ESG-integrerat poduktutbud. ESG är ett aktuellt och angeläget område för Invesco och firman har under årets första kvartal lanserat flera nya ESG-strategier inklusive Invesco Clean Energy ETF och Invesco Energy Transition Fund. Invesco arbetar även aktivt med att integrera ESG inom alternativa tillgångsslag såsom fastigheter och private credit och ser en fortsatt stark efterfrågan inom dessa tillgångsslag.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version