Följ oss

Nyheter

Invesco lanserar fysiskt uppbackad Bitcoin ETP med institutionell förvaring och infrastruktur

Publicerad

den

Invesco försöker möta denna efterfrågan med lanseringen av en fysiskt uppbackad Bitcoin ETP designad för sofistikerade investerare som vill få en enkel och effektiv exponering mot kryptovalutan.

Bitcoin (BTC) står för 42 % av kryptovalutamarknaden på 2 biljoner USD och, med Bitcoins till ett värde av mer än 2 miljarder USD som handlas på digitala börser runt om i världen varje dag, är det den mest likvida. Men trots dess storlek och djupa likviditet har många sofistikerade professionella investerare kämpat för att hitta en tillräckligt robust ”institutionell-grade”-mekanism för att investera. Invesco försöker möta denna efterfrågan med lanseringen av en fysiskt uppbackad Bitcoin ETP designad för sofistikerade investerare som vill få en enkel och effektiv exponering mot kryptovalutan. Med en struktur som liknar den för deras väletablerade fysiska guldprodukt kommer Invesco Physical Bitcoin ETP till 100 % att backas upp av innehav i de underliggande digitala tillgångarna i syfte att leverera Bitcoins prisutveckling, minus en fast 0,99 % årsavgift .

Gary Buxton, chef för EMEA ETFer och indexerade strategier på Invesco, sa: ”Vi har haft många samtal under det senaste året eller så med institutionella investerare som ville inkludera en allokering till kryptovalutor i sina portföljer. De vanligaste frågorna handlade om de praktiska aspekterna av investeringar, såsom förvaring av tillgångar, riskhantering, handel och värdering. Intressant nog brukade folk ställa samma frågor om fysiska guldprodukter. Tio år senare kan börshandlade produkter fortfarande erbjuda ett naturligt svar på dessa krav.”

CoinShares, Europas största och äldsta investeringsföretag för digitala tillgångar, är indexsponsor och kommer också att fungera som exekutionsagent för Invesco Physical Bitcoin ETP, en fysiskt uppbackad Bitcoin ETP.

Jean-Marie Mognetti, VD på CoinShares, kommenterade: ”Vi är glada över att samarbeta med Invesco vid denna lansering. Bitcoin handlas på hundratals börser 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året, vilket gör det avgörande för institutionella investerare som vill spåra priset att veta att det finns en robust process på plats för att fånga och filtrera data och producera ett rättvist, objektivt referenspris . CoinShares timreferenskurs har utformats för att ge ett tillförlitligt mått på Bitcoin-priset på de mest likvida och välrenommerade börserna.”

Bitcoins kommer att hållas på uppdrag av Invesco ETP av Zodia Custody, ett brittisk förvaringsinstitut för digitala tillgångar som är registrerad hos FCA som en kryptotillgångsverksamhet enligt Storbritanniens anti-penningtvättsregler. Zodia Custody inkuberades av SC Ventures, innovationsarmen till Standard Chartered. Northern Trust är en medinvesterare i Zodia Custody och administratör för Invesco ETP.

Clive Bellows, chef för Global Fund Services EMEA på Northern Trust, sa: ”Efter att ha utvecklat vår verksamhetsmodell för fondadministration för att betjäna och stödja digitala valutatillgångar är vi glada över att kunna stödja Invesco i dess innovativa produktlansering. Dessa nya möjligheter ligger i linje med både våra kunders potentiella framtida produkterbjudanden och Northern Trusts strategi för att betjäna digitala tillgångar – vilket visar vår förmåga att hjälpa kapitalförvaltare att nå nya investerare och dra nytta av de rådande förändringarna och möjligheterna i fondbranschen idag.”

Maxime de Guillebon, VD på Zodia Custody: ”Vi har utvecklat en mycket säker lösning för att tillhandahålla förvaring och avveckling av digitala tillgångar, utformad för att tillfredsställa kraven från institutionella investerare. Skyddet av privata nycklar – ett mycket viktigt övervägande för institutionella investerare – görs i manipuleringssäkra hårdvarumoduler i mycket säkra datumcenter. Ytterligare funktioner har införlivats i vår lösning för att ytterligare förbättra säkerheten jämfört med traditionella lagringsalternativ. Genom att tillhandahålla mycket säker, skalbar digital tillgångslagring av institutionell kvalitet till Invescos Bitcoin ETP fortsätter vi arbetet med att öka institutionell användning i det digitala tillgångsutrymmet.”

Medan Physical Bitcoin ETP är Invescos första produkt direkt kopplad till digitala tillgångar, har företaget erbjudit investerare exponering för den underliggande blockchain-teknologin i mer än två år via en börshandlad fond. Invesco Elwood Global Blockchain UCITS ETF A (BNXG ETF) 

Handla BTIC ETP

Invesco Physical Bitcoin ETP (BTIC ETP) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETP handlas på Deutsche Boerse Xetra.

’Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Mer om Invesco Physical Bitcoin ETP

KortnamnBTIC
BörsXetra
Bas- /Handelsvaluta USD / EUR
Förvaltningsarvode 0.99%
IndexCoinShares Bitcoin Hourly Reference Rate – 4pm fixing
ReplikeringsmetodPhysical
AdministratorNorthern Trust
CustodianZodia Custody
TrusteeIntertrust Trustees Limited
RevisorKPMG

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.