Nyheter

Invesco lanserar fyra globala ESG-ETFer

Publicerad

den

Invesco har lanserat fyra globala ESG-ETFer som erbjuder exponering mot globala energi-, finans-, hälso- och tekniksektorerna. De fyra ETFerna är noterade på London Stock Exchange, Deutsche Boerse, Euronext Milan och SIX Swiss Exchange med en total kostnadskvot (TER) på 0,18 %.

ETFerna är:

• Invesco S&P World Energy ESG UCITS ETF (WDEE)

• Invesco S&P World Financials ESG UCITS ETF (WDFE)

• Invesco S&P World Health Care ESG UCITS ETF (WHCE)

• Invesco S&P World Information Technology ESG UCITS ETF (WDTE)

De fyra ETFerna följer riktmärken från den nyskapade S&P Developed Ex-Korea LargeMidCap ESG Enhanced Sector indexsuite.

Indexen syftar till att förbättra ESG-profilen och minska koldioxidavtrycket från deras underliggande exponeringar genom att utesluta företag som är involverade i tobak, kontroversiella vapen, oljesand, handeldvapen, militära kontrakt och termiskt kol, eller de som inte följer FN:s Global Compact-principer.

Företag exkluderas också om de faller inom de lägsta 20 procent av aktierna på S&P Dow Jones Index (SPDJI) ESG Score eller om de är bland de 10 procent av de mest koldioxidintensiva företagen i sin respektive sektor.

Återstående värdepapper viktas så att korgen skulle ha motsvarande 25 procent SPDJI ESG-poänghöjning och en 30 % minskning av koldioxidintensiteten jämfört med moderindexet.

Gary Buxton, chef för EMEA ETFer och indexerade strategier på Invesco, kommenterade: ”Styrkan i flöden till ESG-strategier under de senaste åren beror delvis på att investerare vill införliva hållbarhet i sina portföljer.

”Utöver kärnaktie- och ränteinnehav ser vi nu att många av dessa investerare riktar sin uppmärksamhet mot mer riktade exponeringar, såsom sektorer, och med rätta kräver en lika robust och genomtänkt process för att integrera ESG.”

Chris Mellor, chef för EMEA equity ETF-produkthantering på Invesco, tillade: ”Våra nya ETFer har potentialen att leverera meningsfulla och mätbara förbättringar utöver vad som skulle uppnås enbart genom uteslutningar.

”ETFerna förväntas också uppnå sina hållbarhetsmål samtidigt som de undviker risken att ha en överdimensionerad vikt i ett litet antal aktier”

De nya lanseringarna följer på att Invesco tillkännagav att de skulle inkludera ESG ETFer i sitt värdepappersutlåningsprogram förra månaden i ett försök att öka ”konsekvensen och priskonkurrenskraften för sitt produktsortiment”.

I januari utökade företaget också sin ESG-lista genom att debutera Invesco Global High Yield Corporate Bond ESG UCITS ETF (GBHY) på London Stock Exchange.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version