Följ oss

Nyheter

iClima samarbetar med HANetf för världens första ETF för distribuerad förnyelsebar energi

Publicerad

den

IClima Distributed Renewable Energy UCITS ETF (DGEN) bör noteras på Londonbörsen i juni och är den andra fonden som startas av företaget. Det är också världens första ETF för distribuerad förnyelsebar energi.

iClima Earth kommer att lansera världens första ETF som erbjuder investerare exponering för företag som främjar decentralisering av energiproduktion på HANetfs white label plattform. IClima Distributed Renewable Energy UCITS ETF (DGEN) bör noteras på Londonbörsen i juni och är den andra fonden som startas av företaget. Det är också världens första ETF för distribuerad förnyelsebar energi.

Distribuerad förnybar produktion är nätverket av industrier som möjliggör skapande och hantering av grön energi nära användningsstället, t.ex. i hemmet.

HANetf och iClima Earth samarbetar kring ETFer för att undvika koldioxid

Dessa företag inkluderar de som investerar i tekniker som solpaneler för bostäder, energilagring, smarta mätare, fordon-till-nät-energi, laddning av elfordon, smarta växelriktare och programvarulösningar som använder artificiell intelligens för att hantera systemen.

DGEN kommer att finnas tillgängligt för investerare för en total kostnadsprocent på 0,69% och kommer att spåra indexet iClima Distribuerad förnybar energi TR. Indexet ger exponering för 50 företag i sju segment som är direkt relaterade till distribuerad produktion.

Gabriela Herculano, vd för iClima Earth, säger: “Vårt mål är att omdefiniera klimatförändringsinvesteringar genom att flytta fokus från företagens utsläppsreducerande åtgärder till organisationer som erbjuder produkter och tjänster som möjliggör lösningar för att undvika CO2e.

Dessa “klimatmästare” är företag som levererar effektiva lösningar mätt med potentiellt undvikna utsläpp av sina produkter.

Nik Bienkowski, vd för HANetf, tillade: “iClima Distributed Renewable Energy UCITS ETF (DGEN) är ännu ett mervärde och unikt HANetf lägger till sin växande tematiska ETF-portfölj. HANetfs innovativa plattform tillåter kapitalförvaltare att lansera nya ETF på rekordtid och erbjuda slutinvesterare de teman de letar efter. DGEN är helt klart ett bra sätt för investerare att investera i denna snabbt växande ESG-sektor och ett utmärkt tillskott till HANetfs tematiska ESG-sortiment . “

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *