Följ oss

Nyheter

IBUY ETF en börshandlad fond för onlineshopping

Publicerad

den

Onlineshopping är det snabbast växande segmentet av detaljhandeln och växer globalt i tvåsiffrig takt. Det är en störande kraft som verkar här för att stanna när konsumenterna anammar

”Onlineshopping är det snabbast växande segmentet av detaljhandeln och växer globalt i tvåsiffrig takt. Det är en störande kraft som verkar här för att stanna när konsumenterna anammar mervärdesfunktioner som konkurrenskraftig prissättning, större produktval och shopping dygnet runt” Jane Edmondson, EQM Indexes

Global Online Retail UCITS ETF (IBUY) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond med säte i Irland. Fonden strävar efter att ge exponering mot den snabbt växande onlinemarknaden för e-handel eftersom konkurrenskraftig prissättning, bekvämlighet med shopping, större produktval och snabb leverans har gjort onlineshopping till en störande teknik som fortsätter att uppvisa starka tillväxtegenskaper, vinna marknadsandelar och expanderar globalt .

IBUY är en passiv, reglerbaserad fond som ger exponering för globala företag som får betydande intäkter från direkt onlinebutik och onlinemarknad. Indexet är intäktsvägd med högst 20 procent exponering för tillväxtmarknader.

Varför investera i Global Online Retail UCITS ETF (IBUY)

• Växande global möjlighet

Medan tillväxten har avtagit för de traditionella detaljhandelsåterförsäljarna fortsätter onlinebutiken att uppvisa starka tillväxtegenskaper, vinna marknadsandelar och expandera globalt. (Källa: eMarketerJune, 2020)

• Teknisk innovation

Framtida tekniska innovationer som sömlösa och säkra metoder för elektronisk betalning, röstassisterad shopping, virtuell och förstärkt verklighet och artificiell intelligens kommer att ta online shoppingupplevelsen till nästa nivå och ytterligare driva marknadsutvidgning och tillväxt.

• Diversifierad

Indexet är intäktsvägd över detaljhandeln på nätet och online-marknaden för att ge diversifierad exponering mot kommande, innovativa, växande företag som en dag kan bli nästa Amazon eller Alibaba. Exponering för tillväxtmarknader är högst 20 procent.

• Utökad Internet- och smartphone-penetration

Mer än 63% av världen har nu tillgång till Internet och möjligheterna har snabbt expanderats tack vare smarta mobila enheter som gör det möjligt för konsumenter att handla online var som helst. (Källa: Internet World Stats, oktober 2020).

Fondinformation

KortnamnIBUY
ISINIE00BN7JGL35
TER0.69%
Base CurrencyUSD
NAV$1.00
Inception Date17/03/2021
IndexEQM Global Online Retail Growth Index
ReplikeringsmetodFysisk

Handla IBUY ETF

Det är i dagsläget endast kommunicerat att IBUY kommer att listas på Londonbörsen. Det gör det möjligt för europeiska investerare att handla denna börshandlade fond genom en mäklare som erbjuder handel på denna marknadsplats, till exempel DEGIRO.

HANetf har emellertid noterat sina övriga ETFer på tyska Xetra och Milanobörsen efter att ha börjat med en notering i London. Om så sker även med IBUY ETF innebär det att det kommer att gå att handla denna ETF genom en svensk nätmäklare som Nordnet eller Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.