Nyheter

IBCK ETF, 94 amerikanska kvalitetsföretag

Publicerad

den

iShares Edge S&P 500 Minimum Volatility UCITS ETF (Xetra: IBCK ETF). Denna börshandlade fond investerar stora amerikanska bolag utifrån ett bredare och mycket känt index – S&P 500 index. Fondens allokering och innehav utformas med hjälp av en strategi som ska begränsa svängningarna i portföljen genom att välja ut de bolag med lägst volatitilitetsegenskaper i jämförelse med den amerikanska aktiemarknaden i helhet. S&P 500 Minimum Volatility Index spårar en optimerad portfölj som inkluderar ett urval av aktier där volatilitet är bland de lägsta i S&P 500. S&P 500 index spårar stora amerikanska aktier.

Denna börshandlade fond har en förvaltningskostnad på 0,2 procent. IBCK ETF är ackumulerande, vilket betyder att den inte vidaredistribuerar den erhållna utdelningen.

Denna ETF handlas på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i iShares Edge S&P 500 Minimum Volatility UCITS ETF (Xetra: IBCK) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnetoch Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version