Följ oss

Nyheter

Hur man pratar med investerare om Blockchain Technology

Publicerad

den

Hur man pratar med investerare om Blockchain Technology

Här är en guide för att förklara Blockchain Technology terminologi och fakta för kunder och investerare.

Vad är kryptovalutor, och hur skiljer de sig från blockchain?

Kryptovalutor, som Bitcoin och Ethereum, är en ny investeringsklass som uppnår global adoption, utvecklad med hjälp av blockchain-teknik. Bitcoin var den första tillämpningen av blockchain Technology och är den mest populära kryptovalutan på marknaden idag.

Vad är blockchain-teknik?

Blockchain är ett säkert protokoll för att tillhandahålla en oföränderlig huvudbok för transaktion och data. ”Block” i ”blockchain” avser ett ”informationsblock”. Det distribueras och underhålls via ett peer-to-peer-nätverk utan användning av en central myndighet. Med andra ord etablerar en blockchain ”vem äger vad” mellan individer som kan ha olika mål. Till skillnad från finansiella ledgers är denna nya typ av blockchain ledger inte bara säkrare men kan tillämpas på många sektorer utanför finansen – vilken bransch/ affär/transaktion som kräver samordning och samtidig samordning mellan flera deltagare runt om i världen.

Blockchains innovation är hur det distribuerar och verifierar ledgers genom automatisering, kryptografi och decentralisering. Det är viktigt att det inte finns någon enda källa (eller mellanman) för data-det distribueras bland alla deltagare.

Vilka är riskerna och egenskaperna hos blockchain-tekniken?

Även om den ursprungligen uppfattades som riskabel och fortfarande en växande teknik, har blockchain gått i den ursprungliga acceptfasen som en ny teknik, och dess användning bland företag växer snabbt. Det finns nästan ingen risk när man använder blockchain-teknik. Faktum är att det är säkrare och öppnare än traditionella ledgers som används av banker, till exempel. Enligt vår uppfattning var kanske den enda anledningen till att det ursprungligen upplevdes risk att den första allmänt accepterade ansökan var bitcoin. Denna krypto-valuta användes ursprungligen bland en liten nisch av användare att köpa riskfyllda och/eller olagliga föremål (egentligen inte annorlunda än att använda pengar för olagliga eller riskabla aktiviteter och inköp). När den fasaden har bleknat, blir legitimiteten uppenbar. Till exempel finns det nu traditionella investeringsverktyg som ger exponering för denna tillväxtmarknad och teknik.

Vad är användningen av blockchain-teknik?

Blockchain är redo att bli nästa generation av transaktionssäkerhet, datalagring, autentisering av flera deltagare, hantering av försörjningskedjor och registrering. Dess användning är omfattande när det gäller modernisering av globala affärstransaktioner. Dessa inkluderar hälsovård, finans, fastigheter, logistik och tillverkning. Akin till Galileo som pekar på det första teleskopet på himlen – ingen kunde ha förutsagt alla de saker som vi har upptäckt i universum sedan dess.

Vilka företag använder det?

Många stora företag investerar redan i blockchain-teknik, och många industrier står för att vinna av sin växande användning. Teknikföretag som Intel, Amazon och Microsoft driver servrar och teknik som värd och driver blockchains. Dessutom använder IBM, Daimler och Mastercard antingen blockchain-teknik i sina finansieringsoperationer eller i sina försörjningskedjor.

Slutligen utforskar FedEx aktivt sätt att utnyttja blockchain-teknik för att spåra överföringar runt om i världen. Som du kan föreställa dig, skulle denna utveckling kunna minska kostnaderna och öka säkerheten för miljontals paket. FedEx flyttar runt om i världen varje dag.

Hur investerar du i blockchain-teknik och sitt löfte?

Investeringar i blockchain-teknik och de företag som omfamnar det har potential att vara ett lukrativt komplement till en annars traditionell investeringsportfölj. Medan kryptovalutor är kända för sin volatilitet, är tekniken bakom dem inte. Det finns förmodligen två sätt att få exponering för denna framväxande teknik: Köp enskilda aktier i de företag som arbetar och investerar i utrymmet eller köper en ETF med ett blockchain-fokus. Exempelvis följer blockchain-tema ETFs vanligtvis traditionella index, som Nasdaq Blockchain Economy Index, som är utformat för att kapitalisera på vinster från företag som begår materiella resurser för att utveckla, undersöka, stödja, innovera och/eller utnyttja blockchain-teknik för både deras användning och användning av andra.

Reality Shares blockchain-fokuserade fonder, symboler BLCN och BCNA, är ETFs utformade för att investera i företag som använder blockchain-teknik – globalt för BLCN och lokalt specifika i Kina för BCNA.

Reality Shares Blockchain ScoreTM

För att bättre utvärdera företag som investerar i blockchain Technology skapade Reality Shares en regelbaserad metodik – Blockchain-poängen. Blockchain Score-metoden analyserar blockchain-företag på global nivå och beräknar Blockchain Scores för företag baserat på en omfattande analys som innehåller sju unika faktorer. Dessa faktorer inkluderar potentialen för en ökning av ekonomisk vinst, operativ effektivitet och transformationssedvaner. ETF: n använder sedan detta poängsystem som grund för investeringar i portföljerna.

De börshandlade fonderna BLCN och BCNA använder Blockchain Score-metoden för att analysera och mäta den potentiella avkastningen och sannolikheten för framgång för varje företags engagemang i blockchain-tekniken.

Sammanfattning

Det är inte varje dag som vi bevittnar födelsen av en ny tillgångsklass. Blockchain-tekniken och de kryptovalutor som byggs ovanpå är bland de nyaste tillgångsklasserna som investerare har sett i generationer. Vi hoppas att vi har utbildade investerare i stället för att vara rädda på grund av felaktiga uppgifter och bristande kunskaper om tekniken så att de kan fatta utbildade beslut om hur man kan kapitalisera från denna spännande nya tillgångsklass.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.