Följ oss

Nyheter

Hur kan man handla koppar?

Publicerad

den

Upptäck hur kan man handla koppar och investera i en av världens mest efterfrågade råvaror en av världens mest använda och omsatta råvaror

Upptäck hur kan man handla koppar och investera i en av världens mest efterfrågade råvaror

Vad är kopparhandel?

Koppar är en av världens mest använda och omsatta råvaror. Denna ädelmetall är viktig för många branscher, från konstruktion till transport till elektronik, vilket säkerställer hög efterfrågan och gör den till en perfekt handelsvara.

För att investera i koppar kan du antingen köpa in den fysiska råvaran eller helt enkelt handla med realtidsprisrörelserna för den underliggande tillgången.

Hur man kan handla koppar?

Att handla koppar geno CFDer ger dig fördelen av att investera i en av världens mest användbara och efterfrågade råvaror utan att behöva ta äganderätt till någon fysisk råvara.

När du handlar med koppar gör du det som ett Contract for Difference, eller CFD, vilket innebär att du helt enkelt handlar med realtidsprisrörelserna för den underliggande tillgången. På grund av denna flexibilitet tillåter CFD-handel dig att tjäna pengar när priset på koppar går upp eller ner.

Vilka är de olika sätten att handla koppar på?

Fysisk koppar: Det här är när du köper en fysisk mängd koppar som du fysiskt håller kvar som en tillgång tills du är redo att sälja.

Kopparterminer: Om du tror att priset på koppar kommer att stiga i framtiden kan du ingå ett kontrakt där du kommer överens om ett pris att betala idag för en kvantitet koppar som kommer att levereras vid ett fastställt datum i framtiden. Syftet är att sedan sälja den fysiska kopparn för mer än vad du betalade.

Koppar-CFD:er: CFD-handel låter dig handla prisrörelser i realtid utan att behöva köpa någon fysisk koppar. Eftersom CFD:er är hävstångsprodukter behöver du bara investera en liten summa för att få full exponering mot den underliggande handeln. Observera att vinsten eller förlusten beräknas enligt handelspositionens fulla storlek, så både vinster och förluster förstoras.

Redo att börja handla koppar?

Följ vår process för att starta kopparhandel idag:

Förstå vad kopparhandel är och hur det fungerar

Öppna ett demo- och livekonto

Upptäck kopparinstrumentet du kan handla

Välj din handelsplattform

Öppna en position, övervaka och stäng din första handel

Hur kan jag handla med koppar-CFD:er?

Futures CFD:er hämtar sin prissättning från underliggande terminskontrakt, medan koppar CFD:er härleder sin prissättning från den underliggande spotmarknaden.

Hur mycket pengar behöver du för att börja handla med koppar?

När du bestämmer dig för att handla koppar som en CFD kan du använda hävstång och börja handla med koppar med en första insättning på så lite som 50 dollar. Men ju mer du sätter in, desto fler handelsmöjligheter får du.

Om du väljer att dra fördel av hävstångshandel kan du använda en liten mängd kapital för att öppna större handelspositioner. Observera att även om hävstång skapar potential för större vinster, kan det också öka risken för förluster som är större än marginalen på ditt konto.

Vilka faktorer påverkar priset på koppar?

Innan du börjar handla koppar online, ta reda på vad som driver marknaden för denna ädla metall.

Utbudsstörningar

Oljepriser

Metallersättning

Amerikanska dollar

Ekonomisk tillväxt

Kopparhandelsstrategier

Ingen handelsstrategi kommer garanterat att lyckas, men det finns flera beprövade metoder som används av handlare över hela världen. Kickstarta din kopparhandelsresa genom att välja en strategi som bäst passar dina finansiella mål och handelsförmåga.

HandelsstrategiTidshorisontInnehavsperiod
ScalpingExtremt kortSekunder upp till en timme
Day tradingKortsiktigHögt en dag
Swing TradingMedellångDagar till veckor
Trend / Position tradingLång till superlångVeckor till månader

Baserat på tabellen ovan bör du kunna uppskatta hur lång tid du kan binda dig till handel. Notera: Ju kortare tidsram som används för analys, desto mer tid krävs för att titta på diagram.

Vad är tickersymbolen för koppar?

Tickersymbolen för koppar är XCU. Bokstaven ”X” representerar ”Index” medan ”CU” är koppars kemiska symbol och står för ”Cuprum”, det latinska ordet för koppar.

Vilka andra ädelmetaller kan jag handla?

Marknaden för ädelmetallprodukter inkluderar guld, silver, palladium och platina. Det går att handla med dessa metaller online via spot- och termins-CFD:er.

Handla koppar hos CMC Markets

CMC Markets är ett globalt företag med en handelsplattform för onlinetrading av finansiella derivatinstrument, i huvudsak handel med CFD:er på aktier, index, råvaror, ETF, valutor och kryptovalutor. Till CMC Markets.

Handla koppar hos IG Markets

IG är ett företag som specialiserar sig på finansiella derivatinstrument, huvudsakligen handel med CFD på aktier, index, råvaror och valutor. IG har även handel med CFD på många amerikanska ETF. Till IGs ETF Screener

Handla koppar hos IG

Även IG erbjuder emellertid handel med koppar. Till IGs hemsida.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.