Följ oss

Nyheter

Hur agera efter Brexit?

Publicerad

den

å här efter Brexit, när Storbritannien röstade för att lämna EU, är det två saker som placerarna bör tänka på. För är det en god ide att minska sin risk och söka säkerhet i likvida defensiva positioner, alternativt att hedga sig eller till och med blank

Så här efter Brexit, när Storbritannien röstade för att lämna EU, är det två saker som placerarna bör tänka på. För är det en god ide att minska sin risk och söka säkerhet i likvida defensiva positioner, alternativt att hedga sig eller till och med blanka. För det andra gäller det att kunna kapitalisera på de vinstmöjligheter som erbjuds när världens börser befinner sig i en spiral mot långsiktiga stödnivåer. Hur agera efter Brexit? Den första dagen efter en global chock brukar sällan vara rätt tid att öka sin exponering då en hög volatilitet skapar prisrörelser som skär genom tekniskt fungerande stöd och motståndsnivåer som en varm kniv i smör. Denna strategi är bättre lämpade för daytraders, som har utvecklat kompetens att hantera risker i kaotiska miljöer. För de flesta andra är det bättre att avvakta till dess att priserna stabiliseras.

Det är emellertid inte för tidigt att tänka på att ta sin tillflykt till safe havens som kommer att gynnas om aktiemarknadens sjukdomskänsla fortsätter och världsindex noterar lägre värden Guld är ett självklart val i detta avseende, men du måste betala för privilegiet att äga den gula metallen eftersom guldterminer har stigit kraftigt under de senaste dygnen.

Amerikanska utilities ser också ut som ett intressant val, liksom amerikanska statspapper och dollar plays.

Guld

SPDR Gold Shares (GLD) reagerade på två mycket positiva katalysatorer i fredags. Världens börser är i kaos efter Brexit vilket sannolikt kommer att tvinga Janet Yellen och FED att skjuta på sina räntehöjningar till 2017, vilket kan komma att leda till att inflationstrycket återupplivar guldets mångåriga rykte som en inflationssäkring.

SPDR Utilities Select Sector ETF (NYSEArca: XLU)

XLU syftar till att ge ett investeringsresultat som, före kostnader, i stort motsvarar kursen och utvecklingen av börsnoterade aktier i företag i Utilities Select Sector Index. I sin strävan att följa utvecklingen för indexet, använder fonden en replikeringsstrategi. Denna ETF investerar i allmänhet i huvudsak alla, men åtminstone 95 procent, av de totala tillgångarna i värdepapper som ingår i indexet. Indexet omfattar företag från följande branscher: elbolag; multi-verktyg; oberoende kraftproducenter och elhandeln; och gas verktyg. Detta är en av SPDRs så kallade ”sektor-ETFer

SPDR Utilities Select Sector ETF (NYSEArca: XLU) kördes ned i fredags men skulle kunna locka betydande köpintresse under de kommande dagarna. Fonden handlades under 2014 över sin all time high från 2008.

Powershares DB US Dollar Bullish Fund (UUP) som anses vara en proxy för den amerikanska börsen handlades upp kraftigt i fredags, mer än två procent vilket är en kraftig uppgång för dollarn. Samtidigt störtdök det brittiska punden och euron.

Brexit har lett till att utlöst en flyt till säkerhet som kan komma att ta fart under de kommande veckorna. Ädelmetaller, US-dollar, obligationer och utilities kan komma att gynnas av aktiehandlare och investerare som söker en långsiktig säkerhet.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

XAD2 ETC spårar priset i silver och valutasäkras till euro

Publicerad

den

Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC (XAD2 ETC) investerar i silver. Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,75 % p.a.. ETC replikerar utvecklingen av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC har tillgångar på 116 miljoner euro under förvaltning. ETC är äldre än 5 år och har sin hemvist i Jersey.

Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC (XAD2 ETC) investerar i silver.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,75 % p.a. Denna ETC replikerar utvecklingen av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC har tillgångar på 116 miljoner euro under förvaltning. ETC är äldre än 5 år och har sin hemvist i Jersey.

Investeringsstrategi

Silverspotpriset är priset på silver i amerikanska dollar. Valutasäkrad till euro (EUR).

Handla XAD2 ETC

Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC (XAD2 ETC) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETC handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade produkt.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURXAD2
gettexEURXAD2
Borsa ItalianaEURXAD2
Stuttgart Stock ExchangeEURXAD2
London Stock ExchangeEUROXA2
SIX Swiss ExchangeEURXAD2

Fortsätt läsa

Nyheter

IGWD ETF en globalfond som valutasäkras i brittiska pund

Publicerad

den

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,55 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 205 miljoner GBP under förvaltning. IGWD ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IGWD?

  1. Diversifierad exponering mot utvecklade företag
  2. Direktinvesteringar i ett brett spektrum av industriföretag
  3. Internationell marknadsexponering och exponering utanför GBP säkras tillbaka till GBP månadsvis

Investeringsmål

Fonden strävar efter att spåra resultatet för ett index som består av företag som också säkrar varje valutaexponering i indexet tillbaka till GBP på månadsbasis.

Investeringsstrategi

MSCI World (GBP Hedged)-index spårar aktier från 23 utvecklade länder över hela världen. Valutasäkrad till brittiska pund (GBP).

Handla IGWD ETF

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXIGWD
gettexEUR2B73

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
AAPLAPPLE INCInformation Technology4.58US0378331005USD
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology3.73US5949181045USD
AMZNAMAZON COM INCConsumer Discretionary2.01US0231351067USD
GOOGLALPHABET INC CLASS ACommunication1.38US02079K3059USD
GOOGALPHABET INC CLASS CCommunication1.31US02079K1079USD
TSLATESLA INCConsumer Discretionary1.25US88160R1014USD
UNHUNITEDHEALTH GROUP INCHealth Care0.98US91324P1021USD
JNJJOHNSON & JOHNSONHealth Care0.95US4781601046USD
NVDANVIDIA CORPInformation Technology0.82US67066G1040USD
XOMEXXON MOBIL CORPEnergy0.79US30231G1022USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Förvaltare beskriver de senaste trenderna på AI-marknaden

Publicerad

den

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond med hemvist i Irland. Fonden följer Solactive Cloud Technology Equal Weight Index och strävar efter att ge likaviktad tillgång till företag med betydande exponering mot moln datorteknik. Detta kommer att omfatta företag från tre underteman, infrastructure as a service, platform as a service och software as a service.

Handla 5XYE ETF

HANetf HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära