Följ oss

Nyheter

HSPN ETF en kanadensisk fond som satsar på sport och Entertainment

Publicerad

den

Harvest Sports & Entertainment Index ETF (HSPN ETF) investerar främst i värdepapper som är engagerade i utvecklingen av produkter och tjänster relaterade till sport- och underhållningsindustrin:

Harvest Digital Sports & Entertainment Index ETF (HSPN ETF) investerar främst i värdepapper som är engagerade i utvecklingen av produkter och tjänster relaterade till sport- och underhållningsindustrin: iGambling, eGaming, sportutrustning och kläder, evenemangsbokningar och underhållning och professionella sporter som är noterade på en reglerad börs i Nordamerika och utvalda globala utvecklade marknader.

Portföljen rekonstrueras och balanseras tillbaka kvartalsvis till lika vikter. Denna ETF följer Solactive Sports & Entertainment Index. Harvest Digital Sports & Entertainment Index ETF (HSPN ETF), som handlas i kandadensiska dollar på Toronto Stock Exchange, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond som har en likaviktad inriktning, kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,48 procent.

Sport & Underhållning har kraften att upphetsa, inspirera och förena människor. Branschen är mångsidig och dynamisk och väl positionerad för att ta fart över hela världen. Fans brinner för sina lag, spelare tillbringar timmar med att spela, och dagens konsumenter kan satsa på sina favoritlag med förbättrad grafik, gameplay och övergripande upplevelse var som helst eller på fantasysportarenor.

Når stor publik och maximerar intäktsströmmarna

Ägare av sportvarumärken är fantastiska marknadsföringsmaskiner som når en stor publik med nya sätt att öka engagemanget året runt och maximera intäktsströmmarna. Den digitala generationen har tagit in våg efter våg av nya möjligheter, som eSport och eGaming, som båda har utvecklats i exponentiell takt. När världsförhållandena förbättras efter covid, tror vi att sport- och underhållningssektorn är redo för spelförändrande trender.

Harvest Sports & Entertainment Index ETF (TSX: HSPN) bytte namn till Harvest Digital Sports & Entertainment Index ETF, (TSX: HSPN) Handelssymbolen för Klass A- och Klass U-enheter som är noterade på Toronto Stock Exchange (”TSX”) kommer inte att ändras.

Hur skiljer sig Harvest Digital Sports & Entertainment Index ETF?

HSPN är en diversifierad investering över de stora undersektorerna inom sport- och underhållningsindustrin. Det är en tillväxtinvestering och bör placeras som sådan.

Sportunderhållning är en global bransch med starka tillväxtegenskaper. På många områden återtar den sitt fotfäste efter mer än ett år av förlorade intäkter förknippade med färre människor på arenor och arenor. Men mitt i pandemin har sportlags franchising påskyndat andra tillväxtvägar genom media, sponsring, varor och digitalt innehåll som har positiva effekter inom flera undersektorer direkt kopplade till sport- och underhållningsindustrin. Samtidigt har det funnits andra ljuspunkter, inklusive nya former av sportunderhållning som onlinespel och internetspel där pandemin har varit en katalysator.

Sport är en som fortsätter att växa globalt och erbjuder återöppnande möjligheter.

Handla HSPN ETF

Harvest Digital Sports & Entertainment Index ETF (HSPN ETF) finns endast att handla i Kanada. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i HSPN ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Harvest Digital Sports & Entertainment Index ETF (HSPN ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

NamnKortnamnVikt %SektorLand
adidas AGADS GR Equity2.5%Athletic FootwearTyskland
Columbia Sportswear CoCOLM US Equity2.5%Apparel ManufacturersUSA
Foot Locker IncFL US Equity2.5%Retail-Apparel/ShoeUSA
Nautilus IncNLS US Equity2.5%Athletic EquipmentUSA
NIKE IncNKE US Equity2.5%Athletic FootwearUSA
Peloton Interactive IncPTON US Equity2.5%Athletic EquipmentUSA
Super Retail Group LtdSUL AU Equity2.5%Retail-Auto PartsAustralien
Technogym SpATGYM IM Equity2.5%Athletic EquipmentItalien
Yue Yuen Industrial Holdings Ltd551 HK Equity2.5%Athletic FootwearKina
Zepp Health CorpZEPP US Equity2.5%Retail-JewelryUSA

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.