Följ oss

Nyheter

Horizon stänger KOSPI ETF

Publicerad

den

Den kanadensiska ETF-leverantören Horizon stänger KOSPI ETF. Horizon har i sin palett haft en börshandlad fond vid namn, Horizons Korea KOSPI 200 ETF

Den kanadensiska ETF-leverantören Horizon stänger KOSPI ETF. Horizon har i sin palett haft en börshandlad fond vid namn, Horizons Korea KOSPI 200 ETF (NYSEArca: HKOR), som var den första ETFen som listades i USA som replikerade utvecklingen för det sydkoreanska börsindexet KOSPI 200 Index. Nu meddelar Horizon att bolaget kommer att stänga denna ETF, och att den sista dagen för handel kommer att vara den 29 april 2016.

De som har andelar i HKOR kan sälja dem på vanligt sätt genom sin bank eller mäklare innan detta datum, varvid det utgår sedvanligt courtage. HKOR kommer att stängas för nya insättningar från och med den 29 april 2016. Under perioden 2 maj 2016 och 5 maj 2016, kommer fonden att vara i färd med att avveckla sina portföljtillgångar. Detta kommer att leda till fonden för att öka sin kassa och avvika från investeringsmål och strategier som anges i prospektet.

Sydkoreanska aktier och de börshandlade fonder som replikerar utvecklingen av Sydkoreas aktiemarknad har varit bra placeringar under året i takt med att tillväxtmarknaderna har återhämtat sig. Landet, Asiens fjärde största ekonomi, har länge varit en gynnad destination för konservativa tillväxtmarknader investerare eftersom Sydkorea är en av de minst volatila utvecklingsmarknaderna i världen.

Högre utdelningar och aktiesplittar har fungerat uppmuntrande för vissa investerare. Sydkoreanska företag står inför ökat tryck från regeringen att höja utdelningen, som är bland de lägsta av alla stora ekonomin i Asien.

Den låga energipriser och billig finansiering har också stött investerarnas känslor och positiva utsikter för vinsttillväxt framöver. Sydkorea är en nettoenergiimportör, vilket innebär att det är en av de framväxande marknader som bör gynnas av låga energipriser.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.