Följ oss

Nyheter

Horizon Kinetics lanserar fond som investerar i företag som gynnas av inflationen

Publicerad

den

Den amerikanska kapitalförvaltaren Horizon Kinetics har vadat in på den europeiska ETF-marknaden med lanseringen av en aktiv aktiestrategi för företag som gynnas av inflationen.

Den amerikanska kapitalförvaltaren Horizon Kinetics har vadat in på den europeiska ETF-marknaden med lanseringen av en aktiv aktiestrategi för företag som gynnas av inflationen.

Horizon Kinetics Inflation Beneficiaries UCITS ETF (INFBN) kommer att noteras på Euronext Amsterdam med en total kostnadskvot (TER) på 0,85 procent.

Företaget sa att INFBN kommer att spegla sin USA-noterade motsvarighet som har samlat på sig 1,2 miljarder USD tillgångar under förvaltning (AUM) sedan den lanserades i november 2021 efter att ha fått stark efterfrågan från europeiska investerare.

Horizon Kinetics, en självbeskriven kontrarisk investeringsbutik, sa att denna ETF för närvarande består av en portfölj med 44 aktier med hårda tillgångar som är positionerade för att gynnas i en inflationsmiljö.

Strategin bygger på en stark övertygelse om att den globala ekonomin går in i en ny era av ihållande, strukturell inflation på grund av flera faktorer, inklusive kritiska råvarutillgångsunderinvesteringar och ökande statsskulder.

James Davolos, portföljförvaltare på Horizon Kinetics, sade: ”Marknaden fokuserar på cykliska inflationsdrivkrafter som rullar över.

”Men där folk har fel på inflationen är tanken att den skulle vara övergående på grundval av att dessa är engångsfaktorer för efterfrågan medan leveranskedjorna kommer att normaliseras.”

Även om det har funnits tecken på att inflationen kan förbli fastare än väntat, föll det senaste konsumentprisindexet i USA till 6 procent i februari, i linje med marknadens förväntningar.

Han tillade att portföljen är utformad för att erbjuda ”inflationsexponering i hela cykeln” som har potential att frodas i en mängd olika ekonomiska scenarier.

”Vi tror att detta är möjligt eftersom ETF betonar företag som har exponering mot inflationsdrivande underliggande tillgångar, men som ändå inte har hög kapitalintensitet, och därför tjänar en stark avkastning i hela cykeln” sa Davolos.

ETF ger också exponering mot vad vi tror är företag av högsta kvalitet i sektorer som är underrepresenterade i globala aktieindex.”

Aktivt förvaltad syftar denna ETF till att ge diversifiering från index som ”typiskt blir koncentrerade till vissa sektorer över tiden”.

Trots detta sa Davolos att portföljen kommer att ha ett ”långsiktigt” tillvägagångssätt med minst en tre till fem års innehavsperiod.

”Vi skulle inte förvänta oss mycket mer än 15 procent årlig omsättning, förutom en stor förändring av ekonomins natur eller inflation” tillade han.

Det amerikanska företaget förväntar sig att INFBN blir den första av många ETF-lanseringar i Europa. Horizon Kinetics har för närvarande fem strategier i USA inklusive blockchain-utveckling, energi och sanering, medicinsk och SPAC ETFer.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

XGDE ETC spårar guldpriset och valutasäkrar det till euro

Publicerad

den

Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities (XGDE ETC) investerar i guld. Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,28 % p.a. ETC replikerar resultatet av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities är en stor ETC med tillgångar på 603 miljoner euro under förvaltning. XGDE ETC är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities (XGDE ETC) investerar i guld.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,28 % p.a. ETC replikerar resultatet av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities är en stor ETC med tillgångar på 603 miljoner euro under förvaltning. XGDE ETC är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

Guldspotpriset är priset på guld i amerikanska dollar. Valutasäkrad till euro (EUR).

Handla XGDE ETC

Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities (XGDE ETC) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETC handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURXGDE
gettexEURXGDE

Fortsätt läsa

Nyheter

CBUH ETF är en faktor-ETF som investerar i aktier från hela världen

Publicerad

den

iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (CBUH ETF) investerar i aktier med fokus Momentum, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (CBUH ETF) investerar i aktier med fokus Momentum, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a.. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) är en liten ETF med tillgångar på 54 miljoner GBP under förvaltning. CBUH ETF är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Varför CBUH?

  1. Exponering för en portfölj av företag från MSCI World Index som uppvisar momentumfaktorn samt integrerar miljö-, social- och styrningsinformation (ESG) för att uppnå ett högre ESG-betyg
  2. Spårar ett index som uttryckligen utesluter emittenter baserat på deras inblandning i följande affärsområden/aktiviteter (eller relaterade aktiviteter): kontroversiella vapen, kärnvapen, civila skjutvapen, tobak, oljesand och termiskt kol.
  3. Designad för investerare som letar efter ett hållbart tillvägagångssätt för att komma åt momentumaktier.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att ge investerare en avkastning, som består av kapitaltillväxt och inkomst, som återspeglar avkastningen från MSCI World Momentum ESG Reduced Carbon Target Select Index.

Investeringsstrategi

MSCI World Momentum ESG Reduced Carbon Target Select-index spårar aktier från utvecklade länder över hela världen som är valda enligt momentumfaktorstrategin och ESG-kriterier (miljö, social och företagsstyrning). Moderindexet är MSCI World-indexet.

Handla CBUH ETF

iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (CBUH ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamUSDIWME
gettexEURCBUH
XETRAEURCBUH

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology5.75US5949181045USD
LLYELI LILLYHealth Care2.65US5324571083USD
PGPROCTER & GAMBLEConsumer Staples2.65US7427181091USD
COSTCOSTCO WHOLESALE CORPConsumer Staples2.62US22160K1051USD
KOCOCA-COLAConsumer Staples2.62US1912161007USD
AAPLAPPLE INCInformation Technology2.60US0378331005USD
BMYBRISTOL MYERS SQUIBBHealth Care2.40US1101221083USD
AZNASTRAZENECA PLCHealth Care2.40GB0009895292GBP
NOVO BNOVO NORDISK CLASS BHealth Care2.35DK0060534915DKK
NVDANVIDIA CORPInformation Technology2.34US67066G1040USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

SPDR sänker avgifterna på global fond

Publicerad

den

Från och med måndagen den 3 april sänker SPDR avgifterna på sin SPDR MSCI ACWI IMI UCITS ETF (SPYI ETF).

Från och med måndagen den 3 april sänker SPDR avgifterna på sin SPDR MSCI ACWI IMI UCITS ETF (SPYI ETF).

TER kommer att sänkas från 0,40 % till 0,17 %, vilket är den mest kostnadseffektiva ETFen för kombinationen av globala Developed & Emerging och Large, Mid och SmallCaps.

Handla SPYI ETF

SPDR MSCI ACWI IMI UCITS ETF (SPYI ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära