Nyheter

HDLV ETF en högavkastande ETF som följer S&P 500

Publicerad

den

Invesco S&P 500 High Dividend Low Volatility UCITS ETF Dist (HDLV ETF) är en högavkastande ETF som följer S&P 500. Den kan sägas likna Xact Norden Högutdelande, men följer det amerikanska indexet S&P 500 istället för OMXS30.

Även om det är amerikanska aktier i denna börshandlade fond så handlas den i Europa till skillnad från den amerikanska motsvarigheten Invesco S&P 500 High Dividend Low Volatility ETF (NYSEArca: SPHD) som endast handlas i USA. HDLV har en årlig förvaltningskostnad på 0,3 procent och spårar de 50 minst volatila aktierna med högst utdelning som ingår i det amerikanska indexet S&P 500. HDLV är fullt replikerande och köper således samtliga de aktier som ingår i dess referensindex. Denna börshandlade fond lämnar kvartalsvis utdelning. ETFen är baserad på Irland.

Invesco S&P 500 UCITS ETF Dist High Dividend Low Volatility UCF syftar till att ge investerare investeringsresultat som före kostnader motsvarar priset och avkastningsprestanda för S&P 500® Low Volatility High Dividend Nettot totalavkastningsindex (ett dubbelfaktorindex) i amerikanska dollar termer genom att så långt det är praktiskt möjligt hålla alla indexets beståndsdelar i sin respektive viktning. Indexets beståndsdelar granskas två gånger om året i januari och juli.

S&P 500 Low Volatility High Dividend Index (”riktmärket”) mäter utvecklingen för de 50 minst volatila utdelningsaktierna med högst direktavkastning i S&P 500 Index samtidigt som kraven på diversifiering, volatilitet och handel är uppfyllda (uppnå en balans mellan utdelning och volatilitet). Alla S&P 500-indexbeståndsdelar rankas i fallande ordning efter 12 månaders utdelningsavkastning. De 75 bästa aktierna väljs ut och antalet aktier per GICS®-sektor begränsas till 10. De 50 lägsta realiserade volatilitetsbestånden väljs och viktas med utdelningsavkastning (varje beståndsdel är begränsad till 3% och varje GICS-sektor begränsas till 25% ).

Fondöversikt

Fondens investeringsmål är att generera intäkter tillsammans med kapitaltillväxt som före kostnader skulle motsvara eller spåra avkastningen på indexet. Fonden syftar till att ge investerare en bred exponering mot amerikanska företag som historiskt sett har gett höga utdelningsavkastningar med lägre volatilitet.

Handla HDLV ETF

Invesco S&P 500 High Dividend Low Volatility UCITS ETF Dist (HDLV ETF) handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börser

BörsKortnamnValuta
Borsa ItalianaHDLVEUR
Deutsche Boerse XetraHDLVEUR
Euronext ParisHDLVEUR
London Stock ExchangeHDLGGBP
London Stock ExchangeHDLVUSD
SIX Swiss ExchangeHDLVUSD

Största innehav

NamnVikt %
IRON MOUNTAIN INC USD0.013.58%
LUMEN TECHNOLOGIES?COM USD 1.003.31%
EXXON MOBIL CORP NPV3.27%
KINDER MORGAN INC USD0.013.10%
ALTRIA GROUP INC USD0.3333.03%
PEOPLE’S UNITED FINANCIAL USD0.012.83%
SEAGATE TECHNOLOGY USD0.000012.68%
CHEVRON CORP USD0.752.68%
PHILIP MORRIS INTERNATIONAL NPV2.60%
AT&T INC USD12.59%

Innehaven kan komma att förändras.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version