Nyheter

HANetfs grundare diskuterar övergången till aktiv förvaltning på ETF-marknaden

Publicerad

den

HANetfs grundare och co-VD Hector McNeil berättar för Proactives Stephen Gunnion om skiftande trender på marknaden för börshandlade fonder (ETF) i USA, vilket indikerar ett stort steg mot aktiv förvaltningETF-marknaden.

Trots att den europeiska marknaden släpar efter USA med tre till fem år, med ett betydande gap i marknadsstorlek – två biljoner dollar i Europa mot åtta biljoner dollar i USA – finns det en märkbar ökning av andelen aktiva ETFer.

I USA är cirka 75 % av nya ETFer aktiva, utgivna av stora företag och nya aktörer som Arks Cathy Wood, vilket markerar ett betydande tillväxtområde. Denna förändring mot aktiva ETFer återspeglas också i investeringsflödet, där aktiva ETFer står för 25 % av flödena under de senaste 18 månaderna.

McNeil lyfte fram utvecklingen av ETFer från passiva instrument till att inkludera smart beta och nu fullt aktiv förvaltning, särskilt inom räntesektorn. Trenden mot transparens, trots initiala farhågor, har blivit mer accepterad, vilket leder till ökat intresse från kapitalförvaltare för aktiva ETFer. Han sa att HANetfs white label ETF-tjänst har sett en ökning av förfrågningar från aktiva förvaltare, vilket tyder på en bredare acceptans och integration av aktiva strategier inom ETF-ramverket.

Exempel på strategier för dessa nya aktiva ETFer sträcker sig från globala aktier med specifika skärmar, som Shariah-efterlevnad, till nischområden som konvertibla obligationer och tematiska investeringar. Diskussionen berörde också definierade utfalls-ETFer och alternativbaserade strategier, som visade upp mångfalden och innovationen inom ETF-området.

McNeil hävdar att ETFer erbjuder fördelar jämfört med fonder när det gäller teknik, likviditet och tillgång, vilket tyder på en fortsatt förändring mot ETFer för en mängd olika investeringsstrategier.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version