Nyheter

HANetfs co-VD uppdaterar om deras nya börshandlade fonder

Publicerad

den

HANetfs medgrundare och co-VD Hector McNeil besöker Proactives studio i London för att prata med Thomas Warner om den senaste utvecklingen, deras nya börshandlade fonder, inklusive lanseringen av Future of Defense UCITS ETF (ASWC)  utformad för att ge investerare exponering för de företag som kommer att dra nytta av stigande geopolitiska spänningar och en förväntad ökning av Nato-medlemmarnas försvarsutgifter. McNeil avslöjar att ETF redan har attraherat 3 miljoner dollar i investeringar på mindre än en månad.

Dessutom har HANetf samarbetat med Societe Generale för att skapa HANetf European Green Deal UCITS ETF Acc (ASWA ETF) , riktad till företag som drar nytta av gröna initiativ. Han menar att denna satsning också har fått ett imponerande upptag, med 14 miljoner euro investerade på bara två veckor.

Intervjun berörde också betydelsen av BlackRocks ansökan om en spot Bitcoin ETF i USA. McNeil ser detta drag som en spelomvandlare, mainstreaming av kryptotillgångsklassen och öppnar dörrar för fler investerare att betrakta kryptovaluta som en säkring i sina portföljer, och säger att ”hästen har bultat” när det gäller mainstream kryptoacceptans.

Han menar att kryptos teknologi möjliggör större ekonomisk frihet, trots kritik kring penningtvätt.

Handla ASWC ETF

Future of Defense UCITS ETF (ASWC) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Handla ASWA ETF

HANetf European Green Deal UCITS ETF Acc (ASWA ETF)  är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version