Nyheter

HANetf och ETPLink samarbetar för att använda distribuerad reskontra för börshandlade produkter

Publicerad

den

HANetf, Europas första och enda oberoende UCITS ETF och ETC-plattform, och ledande leverantör av ETPer för digitala tillgångar, i samarbete med Apex Group och The Royal Mint, är glada att meddela att de har valt ETPLinks orderhanteringsplattform för att automatisera den primära marknaden transaktionens livscykel, från orderläggning till avveckling genom distribuerad reskontra.

ETPLink, en oberoende plattform byggd på Distributed Ledger Technologym, så kallad distribuerad reskontra, och använder smarta kontrakt, tillhandahåller en enda åtkomstpunkt med enhetlig produktreferensdata för att effektivisera heterogena operativa arbetsflöden via ett webbaserat användargränssnitt och API (FIX och webbtjänster).

Plattformen erbjuder auktoriserade deltagare, emittenter, fondadministratörer och förvaringsinstitut en konsekvent bild av ETF- och ETP-transaktioner på primärmarknaden som de är parter i.

Roger Balch, direktör för affärsutveckling och drift på ETPLink, kommenterade: ”Vi är glada att välkomna HANetf, Apex Group och The Royal Mint till ETPLink, vilket minskar deras operativa risker och skapar effektivitet för alla inblandade. Introduktionen av HANetf:s The Royal Mint Responsibly Sourced Physical Gold ETC (ticker: RM8U) och SparkChange Physical Carbon EUA ETC (ticker: CO2) på ETPLink-plattformen stärker ytterligare vår position som marknadsledare för hantering av primära marknadsorder av ETP.

Hector McNeil, medgrundare och co-VD för HANetf, kommenterade: ”HANetf har alltid legat i framkant när det gäller att ta fram innovativa lösningar till marknaden och vi är glada över att samarbeta med ETPLink om deras vision och resa för att göra ETF- och ETP-branschen mer effektiv.”

Alan Kelly, Director, ETF Services Manager på Apex Group, kommenterade: ”Apex Group är glada över att samarbeta med ETPLink, som en strategisk partner för ETPernas primärmarknadsorderhantering. När vår verksamhet expanderar, förbättrar antagandet av innovativa tekniska lösningar våra tjänster ytterligare på ett kostnadseffektivt och effektivt sätt.”

Handla RM8U ETC

HANetf The Royal Mint Physical Gold ETC Securities (RM8U ETC) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Handla CO2 ETC

SparkChange Physical Carbon EUA ETC (Ticker: CO2) är en europeisk börshandlad råvara som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version