Följ oss

Nyheter

HANetf listar tre nya tematiska fonder på Euronext Paris

Publicerad

den

HANetf, Europas första fullservice "white label" UCITS ETF-emittent, meddelar att företaget listat Procure Space UCITS ETF (Ticker: YODA), ETC Group Digital Assets and Blockchain Equity UCITS ETF (Ticker: KOIN) och US Global Jets UCITS ETF (Ticker: JETS) på Euronext Paris den 7 mars 2022. Det är således tre nya tematiska fonder som listas på Parisbörsen, även om de redan handlas på både London Stock Exchange och Xetra i Tyskland.

HANetf, Europas första fullservice ”white label” UCITS ETF-emittent, meddelar att företaget listat Procure Space UCITS ETF (Ticker: YODA), ETC Group Digital Assets and Blockchain Equity UCITS ETF (Ticker: KOIN) och US Global Jets UCITS ETF (Ticker: JETS) på Euronext Paris den 7 mars 2022. Det är således tre nya tematiska fonder som listas på Parisbörsen, även om de redan handlas på både London Stock Exchange och Xetra i Tyskland.

YODA är Europas första renodlade rymdekonomi-ETF. Denna ETF erbjuder investerare tillgång till teman i rymdekonomins framkant, såsom satellitoperatörer och hårdvara, samt tidigt inträde i långsiktiga teman som rymdturism och gästfrihet.

KOIN tillhandahåller exponering för företag som har affärsverksamhet inom området blockchain-teknik, inklusive brytning av kryptovaluta och handel med kryptovalutor och börser. Med sin höga korrelation till priset på Bitcoin ser många investerare KOIN som ett sätt att få proxyexponering mot kryptovalutan.

JETS levererar exponering mot den globala flygindustrin inklusive flygbolagsoperatörer och tillverkare från hela världen. Dess systerfond är noterad i New York och har över 3 miljarder dollar i förvaltat kapital (AUM).

NamnKortnamn
Procure Space UCITS ETFYODA
ETC Group Digital Assets and Blockchain Equity UCITS ETFKOIN
U.S. Global Jets UCITS ETFJETS

Hector McNeil, med-VD och medgrundare av HANetf kommenterar: Frankrike är en stor och viktig ETF-marknad. Notering på Euronext Paris kommer att göra det möjligt för franska investerare att få tillgång till våra fonder. Vi är glada över att kunna utöka vår distributionskapacitet här. Vi är glada över att lägga till YODA, KOIN och JETS till Euronext Paris, vilket kommer att erbjuda investerare exponering mot resor, rymd och blockchain. Dessa är innovativa nya teman för Europa och en del av vår lista över Europas mest omfattande ETF-sortiment.”

HANetf listar för närvarande sitt produktsortiment på London Stock Exchange, Borsa Italiana, Six och Deutsche Boerse och pass till Benelux, Norden, Polen och Spanien.

Handla HANetfs nya tematiska fonder

Dessa tre börshandlade fonder handlas numera på Euronext Paris, en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Emellertid finns alla dessa ETFer att handla på tyska Xetra också. Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.