Följ oss

Nyheter

HANetf listar 4 nya börshandlade fonder på Bolsa Mexicana de Valores

Publicerad

den

HANetf, Europas första ”white label” UCITS ETF-emittent med full service, är glada att kunna meddela att de har noterat fyra nya börshandlade fonder på Bolsa Mexicana de Valores (BMV), vilket ger det totala antalet HANetf-noterade produkter på BMV till 19.

HANetf, Europas första ”white label” UCITS ETF-emittent med full service, är glada att kunna meddela att de har noterat fyra nya börshandlade fonder på Bolsa Mexicana de Valores (BMV), vilket ger det totala antalet HANetf-noterade produkter på BMV till 19.

Bland de fyra fonder som listas finns FMQQ Next Frontier Internet & Ecommerce ESG-S UCITS ETF (FMQQ), som ger exponering mot internet- och e-handelssektorerna i utvecklingsvärlden förutom Kina. Också på börsen är Purpose Enterprise Software ESG-S UCITS ETF (SOFT), som ger investerare diversifierad tillgång till företag i framkant av digital transformation.

HANetf S&P Global Clean Energy Select HANzero™ UCITS ETF (ZERO) noteras också; som Europas första ETF som inkluderar en koldioxidkompensation, ger ZERO miljömedvetna investerare möjligheten att rikta kapitaltillväxt med försäkran om att koldioxidutsläppen kopplade till deras investering kommer att kompenseras genom HANzero™, HANetfs koldioxidkompensationsprogram.

Utöver detta har SOFT, FMQQ och ZERO alla certifierats enligt artikel 8 enligt Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR), vilket visar att dessa medel har utvärderats med hjälp av förstklassig screening och att de stöder främjandet av hållbar investeringsegenskaper.

En annan notering är U.S. Global Jets UCITS ETF (JETS), Europas första globala flygbolagsindustri ETF, som ger exponering mot den globala flygbranschen, inklusive flygbolagsoperatörer och tillverkare från hela världen.

UCITS-omslaget har blivit alltmer gynnat av latinamerikanska investerare på grund av erkännandet av dess robusta reglering och förvaltningsstruktur. Efterfrågan tros också öka på UCITS-produkter i Latinamerika på grund av den förmånliga skattebehandlingen av UCITS jämfört med alternativa omslag.

Dessa nya noteringar markerar en del av den fortsatta expansionen av HANetf till den latinamerikanska marknaden. Tidigare i år samarbetade HANetf med den mexikanska mäklaren Casa de Bolsa Finamex, SAB de CV ’Finamex’, för att lansera Finamex Mexico S&P/BMV International UMS Sovereign Bond 5-10yr UCITS ETF (MEXS), som ger exponering mot UMS Mexican Fixed Income.

Hector McNeil, co-VD och medgrundare av HANetf kommenterar: ”Vi är glada över att lista ytterligare produkter på Bolsa Mexicana de Valores (BMW). Latinamerikanska investerare vill i allt högre grad använda UCITS-omslaget när det kommer till ETF:er. HANetf är Europas mest omfattande tematiska ETF-emittent – genom att notera på Bolsa Mexicana de Valores ger vi latinamerikanska investerare enklare tillgång till dessa innovativa och störande teman, oavsett om det är tillväxtmarknader, mjukvara, ren energi eller flygbolag. ”

HANetf listar för närvarande sitt produktsortiment på London Stock Exchange, Borsa Italiana, SIX och Deutsche Boerse och har passporterat dem till Benelux, Norden, Polen och Spanien.

Handla HANetfs börshandlade fonder

HANetfs börshandlade fonder handlas i dag på tyska Xetra. Det betyder att det går att handla andelar i dessa ETFer genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

HANetf produkter listade på Bolsa Mexicana de Valores:Kortnamn
HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETFSKYY
HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETFITEK
HAN-GINS Indxx Healthcare Megatrend Equal Weight UCITS ETFWELL
Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETFDIGI
iClima Global Decarbonisation Enablers UCITS ETFCLMA
Global Online Retail UCITS ETFIBUY
iClima Smart Energy UCITS ETFDGEN
Solar Energy UCITS ETFTANN
Fischer Sports Betting & iGaming UCITS ETFBETS
Procure Space UCITS ETFYODA
Airlines, Hotels and Cruise Lines UCITS ETFTRYP
AuAg ESG Gold Mining UCITS ETFESGO
ETC Group Digital Assets and Blockchain Equity UCITS ETFKOIN
Cleaner Living ESG-S UCITS ETFDTOX
EMQQ Emerging Markets Internet & Ecommerce UCITS ETFEMQQ
FMQQ Next Frontier Internet & Ecommerce ESG-S UCITS ETFFMQQ
Purpose Enterprise Software ESG-S UCITS ETFSOFT
HANetf S&P Global Clean Energy Select HANzero™ UCITS ETFZERO
U.S. Global Jets UCITS ETFJETS

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.