Nyheter

HANetf lanserade sin första börshandlade fond på Londonbörsen för fem år sedan

Publicerad

den

HANetf, Europas första och enda oberoende white-label UCITS ETF och ETC-plattform, och ledande leverantör av ETP:er för digitala tillgångar, är glada att meddela att EMQQ Emerging Markets Internet & Ecommerce UCITS ETF (ticker: EMQQ) har passerat sitt femårsjubileum. Det är också fem år sedan HANetf lanserade sin första börshandlade fond på Londonbörsen.

EMQQ, som lanserades på London Stock Exchange den 5 oktober 2018, spårar ett index över ledande internet- och e-handelsföretag som betjänar tillväxtmarknader, inklusive sökmotorer, onlineåterförsäljare, sociala nätverk, onlinevideo, onlinespel, e-betalningssystem och onlineresor. Sedan noteringen har ETF sett sina tillgångar under förvaltning (AuM) växa till 179 miljoner dollar.

EMQQ Global upprätthåller indexet och är partner för UCITS EMQQ-produkten. Kevin Carter, grundare och CIO för EMQQ Global, har över 15 års erfarenhet av att investera i tillväxtmarknader och Kina och är den tidigare studenten och samarbetspartnern med indexeringslegenden, Dr. Burton Malkiel.

EMQQ är UCITS-versionen av Emerging Markets Internet & Ecommerce ETF, noterad i New York, med 496 miljoner USD i förvaltat kapital (AuM). Detta var första gången som HANetf tog med en USA-noterad ETF till Europa – ett innovativt första steg för HANetfs white-label-tjänst.

Sedan dess har HANetf förvandlat cirka 10 amerikanska ETFer till irländskt hemvist UCITS ETF:er. White-label-modellen tillåter amerikanska kapitalförvaltare att snabbt och kostnadseffektivt komma in på den europeiska marknaden. Den europeiska ETF-marknaden har sett en stark tillväxt och förväntas nå 2,5 biljoner USD år 2025 – HANetf tillåter kapitalförvaltare i USA att möta den efterfrågan.

Sedan lanseringen av EMQQ har HANetf lanserat 35 ETP:er och har varit först på marknaden i Europa med 14 teman, vilket visar det fortsatta engagemanget för innovation och ger nya och spännande möjligheter till europeiska investerare.

Hector McNeil, grundare och co-VD för HANetf, kommenterar: ”Vi är glada över att fira 5-årsjubileet för EMQQ Emerging Markets Internet & Ecommerce UCITS ETF (ticker: EMQQ). EMQQ var den första UCITS-ETF som lanserades av HANetf och gjorde det möjligt för oss att demonstrera vår white-label-modells förmåga att snabbt och kostnadseffektivt förvandla USA-noterade ETFer till irländskt hemmahörande UCITS-ETF – något som vi nu har upprepat flera gånger.

”ETFens lansering var en viktig milstolpe för HANetf och satte scenen för 35 efterföljande lanseringar på vår plattform. Vi ser fram emot att se fortsättningen av EMQQs tillväxt under de kommande åren.”

Handla EMQQ ETF

Handla EMQQ

EMQQ Emerging Markets Internet & Ecommerce UCITS ETF (EMQQ) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Alla resultatsiffror visar nettodata. Tidigare resultat är inte ett tecken på framtida resultat och när du handlar ETF:er är ditt kapital i riskzonen.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version