Följ oss

Nyheter

HANetf introducerar Europas första koldioxidutjämnade ETF

Publicerad

den

London som kommer att vara den första i Europa som kompenserar för eventuella koldioxidutsläpp från det index som den spårar. ZER0 är Europas första koldioxidutjämnade ETF.

HANetfs grundare Hector McNeil pratar med Proactive om en ny börshandlad fondnotering i London som kommer att vara den första i Europa som kompenserar för eventuella koldioxidutsläpp från det index som den spårar. ZER0 är Europas första koldioxidutjämnade ETF.

HANetf S&P Global Clean Energy Select HANzero UCITS ETF (LON: ZERO, Xetra: ZER0) lanseras av HANetf och Purpose Investments och kommer att spåra S&P Global Clean Energy Select-index, som mäter resultatet för 30 av de största företagen i globala företag inom ren energi.

Se Hector McNeil presentera detta koldioxidutjämnade initiativ som är i partnerskap med South Pole och utforska vilka möjligheter det ger för miljömedvetna investerare i Europa. HANzero ™ strävar efter att neutralisera koldioxidutsläppen från en portfölj genom att köpa koldioxidutjämningar i klimatpositiva projekt.

Detta kommer att vara första gången som europeiska investerare kommer att erbjudas möjligheten att kompensera för koldioxidutsläppen i samband med deras investeringar. Detta är viktigt för HANetf eftersom detta företag känner till kapitalförvaltningsindustrins koldioxidavtryck och inser att det inte bara räcker att investera i klimatpositiva lösningar.

Genom HANzero ™ hjälper investerare att inte bara öka koldioxidmedvetenheten utan också mer direkt, för att minska utsläppen eller ta bort kol från atmosfären.

Handla ZER0 ETF

HANetf S&P Global Clean Energy Select HANzero UCITS ETF (LON: ZERO, Xetra: ZER0),Europas första koldioxidutjämnade ETF, är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *