Följ oss

Nyheter

Handlarna gillar Brasiliens senaste drag

Publicerad

den

Handlarna gillar Brasiliens senaste drag

Traders som spelar Direxion Daily MSCI Brasilien Bull 3X ETF (NYSEArca: BRZU) måste tycka om vad de ser så långt från Brasiliens presidentval. Jair Bolsonaros senaste drag är att låta Banco Santander Brasil Roberto Campos övervaka Brasiliens centralbank. Brasiliens senaste drag signalerar Bolsonaros allvar när det gäller att hantera den svaga ekonomin.

Bolsonaro, som offentligt har medgett att hans kunskaper om ekonomisk politik är praktiskt taget noll, samlar ett team av toppackonomer för att förverkliga sina planer på att begränsa utgifterna samtidigt som de avyttrar regeringen från statliga företag och förenkla skattesystemet. Campos, finansdirektören i Banco Santander Brasil, ger bordet en praktisk upplevelse av handelskortet – vilken typ av riskbelöningsanalys som skulle kunna gynna landets ekonomiska politik framåt – vilket i sin tur skulle kunna gynna BRZU.

”Jag känner Roberto Campos mycket bra och jag kan försäkra dig om att vi kommer att vara i goda händer. Varhelst han har arbetat har det varit fantastiska resultat, säger Rogerio Xavier, partner hos SPX Capital.

Valet av Bolsonaro var meddelandet brasilianska väljare kommunicerade till världen att anti-etablisemanget var inne och traditionell politik var ute. Men nu börjar det verkliga arbetet och investerare i Brasilien-fokuserade börshandlade fonder kommer att hålla ett vakande öga på Bolsonara.

Bolsonaro ärvt ett flertal problem

Bolsonaro ärvt ett flertal problem som han måste ta upp under sitt presidentskap. Hur populär han är hos på Brasiliens befolkning kommer att leda till hans framgång. Naturligtvis är Bolsonario största uppgift att hjälpa till att dra ut landet från sina nuvarande ekonomiska underläge. Hans val uppfattas av marknadsexperter som en som lutar till förmån för landets kapitalmarknader och den senaste utnämningen av Campos för att leda centralbanken gynnar detta.

Detta bådar gott för brasilianer eftersom ekonomin kommer att vara först och främst på deras sinnen eftersom landet har varit långsamt att återhämta sig efter det att den hittills upplevt sin värsta lågkonjunktur. Arbetslösheten är fortsatt hög med tvåsiffriga siffror och landet drunknar i statsskulden-74% av Brasiliens BNP.

Bolsonaras vinnare häver stora förändringar för Brasilien, vars ekonomi är i en ömtålig stat trots att den återhämtar sig från en recession i 2015-2016″, säger Isabelle Mateos y Lago, tillgångsstrateg på BlackRock, i ett blogginlägg. ”Brasilianska risktillgångar hade rusat sedan Bolsonaros omröstningsutsikter började förbättras före den första omgången av valet. Ändå ser vi den avgörande vinsten från Bolsonaro. Han är allmänt uppfattad som mer marknadsvänlig än hans vänstermotståndare Fernando Haddad. Detta prissätts i stor utsträckning av finansmarknaderna. ”

Den årliga BNP-tillväxten positiv

Medan den årliga BNP-tillväxten har uppvisat positiva vinster senast, är den fortfarande inte på en nivå där ekonomer är optimistiska över de framtida tillväxtutsikterna. Före valet var den idealiska situationen att välja en president för att ta itu med Brasiliens nuvarande finansiella problem. Att välja en president som är marknadsvänlig för att hjälpa till att lösa problemen genom att genomföra politik som gynnar ekonomisk expansion och tillväxt. Detta kan potentiellt ske nu med Bolsonaro.

Enligt de senaste Yahoo Finance är BRZU nere 26,59% year-to-date, men med 22% procent de senaste tre åren. Bolsnaro skulle kunna vara den lösning som Brasilien behöver med en kraftbehövlig chock för landets politiska system. Om hans politik resulterar i en förbättrad ekonomi, kommer landet, dess invånare och Brasilien-fokuserade ETFer som BRZU båda att vara vinnare.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.