Nyheter

Hackare som säljer 34 miljoner användaruppgifter stulna från 17 företag

Publicerad

den

En hotaktör säljer kontodatabaser som innehåller totalt 34 miljoner användarregister som de hävdar stulits från sjutton företag efter dataintrång. Detta annonserades först den 28 oktober av en dataintrångsmäklare, som skapade ett nytt ämne på ett hackerforum för att sälja stulna användardatabaser från sjutton företag.

”Säljer exklusiva privata databaser. Dessa databaser är färska och har aldrig sålts tidigare. Begränsad försäljning ” Detta har blivit viral nu och ifrågasätter vilken information som kommer att ingå i denna försäljning?

Vem är ansvarig för dataintrången?

Säljaren har varit tydlig till sin punkt att denne inte var ansvarig för att hacka sig in hos de sjutton företagen och bara agerar som en mäklare för databaserna.

Enligt säljaren är kontodatabaserna också resultat av dataintrång som ägde rum 2020, men inget av de drabbade företagen har avslöjat säkerhetsöverträdelser före denna vecka.

Företag och data som förmodligen har drabbats av dataintrång 2020

Det är viktigt att veta att alla de sjutton databaser som säljs erhölls 2020, och uppgifter som telefonnummer, kreditkortsinformation, e-post, lösenord och SHA256 / 512, md5crypt och bcrypt-lösenord etc. kommer sannolikt att avslöjas.

DIGI ETF ger exponering mot digital infrastruktur och konnektivitet

Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETF (DIGI) är en börshandlad fond som erbjuder exponering mot företag som arbetar inom den snabbt växande sektorn för digital infrastruktur. Det finns mycket som talar för att detta segment kommer att fortsätta att växa snabbt även de kommande åren.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version